ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Νέα θεωρία από την Κίνα για τον COVID-19: Ήρθε στην Ουχάν μέσω κατεψυγμένων αστακών από τις ΗΠΑ

Νέα θεωρία από την Κίνα για τον COVID-19: Ήρθε στην Ουχάν μέσω κατεψυγμένων αστακών από τις ΗΠΑ

Σε μια νέα θεωρία καταφεύγουν οι κιενζικές αρχές προκειμένου να αιτιολογήσουν την εμφάνιση του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει ο Zha Liyou, ο γενικός πρόξενος της Κίνας στην Καλκούτα της Ινδίας, στο Twitter ο Covid-19 θα μπορούσε να είχε εισαχθεί στην Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω μιας παρτίδας αστακών από το Maine που στάλθηκαν στην αγορά θαλασσινών στη Wuhan τον Νοέμβριο του 2019.

Άρθρα στα κινεζικά ΜΜΕ, έχουν επανειλημμένα προτείνει ότι ο Covid-19 μπορεί να προήλθε από εισαγωγές κατεψυγμένων τροφίμων από τις ΗΠΑ.

Η βιομηχανία αστακών του Μέιν έχει βρεθεί ανάμεσα στα πυρά των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι εξαγωγές αμερικανικών ζωντανών αστακών στην Κίνα, ένας σημαντικός αγοραστής θαλασσινών, μειώθηκαν κατακόρυφα περισσότερο από 40% το 2019, αφού η Κίνα επέβαλε βαρείς δασμούς στους αστακούς των ΗΠΑ.

Οι εξαγωγές αστακών των ΗΠΑ στην Κίνα ανέκαμψαν το 2020, καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς στη βιομηχανία..

Τον Νοέμβριο, η Κίνα περιόρισε την εισαγωγή αυστραλιανών αστακών εν μέσω μιας πολύμηνης διπλωματικής και εμπορικής διαμάχης. Περιόρισε επίσης ανεπίσημα την εισαγωγή νορβηγικού σολομού μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ σε έναν Κινέζο ακτιβιστή.

Οι κινεζικοί ισχυρισμοί συνδέονται με μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με την οποία ο SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει σε κατεψυγμένα προϊόντα και συσκευασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που παρέχει μια «επιστημονική βάση για την πιθανότητα» τέτοιες εισαγωγές να μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.