Οι Ταλιμπάν ξεκινούν πρόγραμμα βοήθειας κατά της πείνας και της ανεργίας

Οι Ταλιμπάν ξεκινούν πρόγραμμα βοήθειας κατά της πείνας και της ανεργίας

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ξεκινά ένα πρόγραμμα βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πείνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 40.000 άνδρες στην Καμπούλ, αναμένεται να ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αφγανική πρωτεύουσα.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της ανεργίας», τόνισε, διευκρινίζοντας πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να «εργαστούν σκληρά».

Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες, με 11.600 τόνους σιταριού που θα διανεμηθούν ως μισθοί στην πρωτεύουσα και 55.000 τόνους σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Χεράτ, η Τζαλαλαμπάντ και η Κανταχάρ.

Στην Καμπούλ, για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σκάψουν κανάλια και τάφρους προκειμένου να συλλέγεται το νερό και το χιόνι, στο πλαίσιο της μάχης κατά της έλλειψης νερού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μουτζαχίντ και άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Γεωργίας Αμπντούλ Ράχμαν Ρασίντ και ο δήμαρχος της Καμπούλ Χαμντουλάχ Νουμάνι, έκοψαν μια ροζ κορδέλα και έσκαψαν ένα μικρό χαντάκι, κατά τη διάρκεια μιας τελετής εγκαινίων στο Ριζ Κορ, μια αγροτική περιοχή της πρωτεύουσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.