Τραγωδία στο Χόλιγουντ: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές – Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση ο Α.Μπάλντουιν

Τραγωδία στο Χόλιγουντ: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές – Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση ο Α.Μπάλντουιν

Άπαντες παραμένουν σοκαρισμένοι από την τραγωδία στα γυρίσματα της νέας ταινίας Rust, με τον θάνατος της 42χρονης γυναίκας.

Μετά τις αρχικές καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων, οι αρχές της κομητείας Σάντα Φε ανακοίνωσαν ότι η έρευνα για το θάνατο της κινηματογραφίστριας Χάλινα Χάτσινς συνεχίζεται, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, απομονωμένος στην οικεία του, με ελάχιστους φίλους και συγγενείς να τον παρηγορούν. Ενδεικτική και η ανάρτηση του αδελφού του και επίσης ηθοποιού που περιέγραψε το όλο συμβάν ως «αδιανόητο». Πληθαίνουν, όμως, οι διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον του. Στα σόσιαλ μίντια το θέμα συνεχίζει να κυριαρχεί και τα μηνύματα μίσους προς το δημοφιλή ηθοποιό πληθαίνουν, με hashtag όπως «δολοφόνος» να κερδίζουν έδαφος.

Πάντως, όσο περνάνε οι ημέρες, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Έγινε διαθέσιμη στο κοινό η ένορκη κατάθεση ενός ντετέκτιβ, αλλά και η κλήση από το σετ που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τον πυροβολισμό της Πέμπτης. Διέρρευσαν και κάποιες από τις μαρτυρίες/καταθέσεις ορισμένων εκ των εμπλεκομένων. Παρόλα αυτά, παραμένουν ασαφή στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ουσιαστικού ερωτήματος: Πώς ένα όπλο που περιείχε ένα θανατηφόρο βλήμα, βρέθηκε στα χέρια του πρωταγωνιστή. Και, μάλιστα, παρά τις επίμονες διαβεβαιώσεις ότι είχαν διενεργηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Σημειωτέον, πριν ο ηθοποιός πατήσει τη σκανδάλη, έστρεψε το βλέμμα του για ακόμα μία φορά προς τον υπευθυνο τεχνικό, ο οποίος του είπε “cold gun”. Αυτός είναι ο κινηματογραφικός όρος που υποδηλώνει ότι το όπλο είναι ασφαλές.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πρόβας για μια σκηνή στο “Rust”. Ο Μπάλνουιν πυροβόλησε με το όπλο να χτυπά την κινηματογραφίστρια στο στήθος και επίσης τον σκηνοθέτη που στεκόταν ακριβώς πίσω της να τον χτυπά στον ώμο. Αν και η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε τοπικό νοσοκομείο, έχασε τη μάχη λίγες ώρες αργότερα. Ο 48χρονος άνδρας στάθηκε τυχερός και έλαβε εξιτήριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Μπάλνουιν συνεργάζεται με τις αρχές. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αστυνομικούς και μετά την επίσκεψή του στο γραφείο του σερίφη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του ή οποιουδήποτε άλλου.

Τα πράγματα περιπλέκονται, όμως, καθώς, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, μέλη της παραγωγής είχαν αποχωρήσει από το σετ εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών εργασίας. Οι εργαζόμενοι είχαν παραπονεθεί στους παραγωγούς για τα ωράρια εργασίας τους που ξεπερνούσαν τις 13 ώρες, αλλά και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Είχε υπάρξει και δυσφορία, σχετικά με τη διαμονή. Η εταιρεία παραγωγής δεν κατάφερε να κλείσει δωμάτια ξενοδοχείων κοντά στο σετ, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι συντελεστές της ταινίας, μετά από μία κουραστική ημέρα δουλειάς, αναγκάζοντας να οδηγούν σχεδόν δύο ώρες για να φτάσουν στο ξενοδοχείο τους.

Ακόμα πιο σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες για τουλάχιστον δύο τυχαίες εκπυσοκροτήσειςόπλων στο πλατό στις 16 Οκτωβρίου, μερικές μέρες πριν από τον θανατηφόρο πυροβολισμό.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι τί είδους βλήμα περιείχε το όπλο: αληθινά πυρομαχικά ή τα κινηματογραφικά φυσίγγια, δίχως σφαίρες, αλλά με πυρίτιδα που μερικές φορές μπορεί να εκτοξευθούν αρκετά δυνατά και να προκαλέσουν βλάβη ή ακόμα και θάνατο. Ποιος ήταν υπεύθυνος για το όπλο και ποιος ήταν εκείνος που διαβεβαίωσε τον ηθοποιό ότι είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσει. Από την ένορκη κατάθεση έγινε γνωστό ότι ο βοηθός σκηνοθέτης Ντέιβ Χολς αποκάλεσε «κρύο όπλο» το επίμαχο εργαλείο θανάτου όταν το παρέδωσε στον Μπάλντουιν. Δεν γνωρίζουμε αν, όμως, αυτός έκανε την εκτίμηση προσωπικά ή κάποιος άλλος του έδωσε την ψευδή αυτή διαβεβαίωση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο σκηνοθέτης Χολς έχει ιστορικό δυσμενών συνθηκών εργασίας στα σετ και κακής συμπεριφοράς στους συνεργάτες του. Κάποτε συνέχισε το γύρισμα, ακόμα και όταν ένας ηθοποιός ζήτησε ένα διάλειμμα εξαιτίας ιατρικού επείγοντος περιστατικού. Ο υπεύθυνος για τα όπλα σε γυρίσματα ταινιών είναι γνωστός ως οπλουργός. Η οπλουργός για την ταινία Χάνα Γκουτιέρες είχε ρυθμίσει το επίμαχο όπλο καθώς και άλλα δύο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. Η Γκουτιέρες, όμως, αποδείχθηκε άπειρη. Αυτή ήταν η δεύτερη ταινία, στην οποία συμμετείχε. Ο πατέρας, ο οποίος έκανε το ίδιο επάγγελμα, συμμετέχοντας σε σημαντικές χολιγουντιανές παραγωγές, την εισήγαγε σε αυτήν την δουλειά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος απέτυχαν τα πρωτόκολλα που υποτίθεται ότι αποτρέπουν τους θανάτους και τους τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα στα φιλμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.