ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Merck: Ποιος είναι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της εταιρείας που δημιούργησε το χάπι για τον κορωνοϊό

Ο Νικόλας Καρτσώνης είναι ο αντιπρόεδρος της Merck

Merck: Ποιος είναι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της εταιρείας που δημιούργησε το χάπι για τον κορωνοϊό

Ο Νικόλας Καρτσώνης είναι ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Merck, η οποία εργάστηκε για τη δημιουργία του πρώτου αντιικού χαπιού κατά του κορωνοϊού, που χθες έλαβε το πράσινο φως από βρετανική Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του ο Νικόλας Καρτσώνης είναι παθολόγος με ειδικότητα στις λοιμώδεις παθήσεις. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες εργάζεται ως επιστήμονας ιατρός στα Εργαστήρια Ερευνών της Merck (MRL), και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος Κλινικής Έρευνας σε Λοιμώδη Νοσήματα και Εμβόλια στο MRL και υπεύθυνος παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης αντιικών φαρμάκων της εταιρείας.

Ο Νικόλας Καρτσώνης, ο τρίτος Έλληνας που διακρίνεται εν μέσω πανδημίας στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, μετά τους Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer) και Μενέλαο Πάγκαλο (Astrazeneca) είναι γιος Ελλήνων μεταναστών και έχει μεγαλώσει στο Νιου Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης. Ζει στο Penn Valley της Πενσυλβάνια και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Το 2019 έγραψε το πρώτο του βιβλίο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press για την τιμή του φαρμάκου (lagevrio) της Merck που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Νικόλας Καρτσώνης είχε δηλώσει ότι το τελικό κόστος της θεραπείας δεν θα φτάσει τα 700 δολάρια ανά θεραπεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καθορίσαμε αυτή την τιμή πριν έχουμε δεδομένα, οπότε αυτό είναι μόνο ένα συμβόλαιο», είχε τονίσει υπογραμμίζοντας πως «θα είμαστε υπεύθυνοι για αυτό και θα κάνουμε αυτό το φάρμακο όσο το δυνατόν περισσότερο προσβάσιμο, σε όσους περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μπορούμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.