
Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για να σωθούν τα Χριστούγεννα.
Με την πανδημία να καλπάζει στη Βρετανία το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας καλεί όσους έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους πριν από έξι μήνες να προσέλθουν για την αναμνηστική δόση, ειδικά όσους ανήκουν στις ομάδες ηλικίας άνω των 50 ετών ή τα άτομα άνω των 16 με υποκείμενα νοσήματα που τους καθιστούν ευάλωτους στη μόλυνση από τον κορωνοϊό. Μέχρι στιγμής σχεδόν 10 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία έχουν κάνει αναμνηστική δόση του εμβολίου, αλλά δεν έχει προσέλθει το 30% των άνω των 80 ετών και το 40% των άνω των 50 στην Αγγλία.
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι νεότεροι συγγενείς θα πρέπει να απευθύνουν έκκληση στους γονείς και τους παππούδες τους να κάνουν την τρίτη δόση και το αντιγριππικό εμβόλιο. «Αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και παίξουμε το ρόλο μας», τότε η Βρετανία θα μπορέσει »να αποφύγει μια επιστροφή σε περιοριστικά μέτρα και να χαρεί τα Χριστούγγενα», είπε ο Σατζίντ Τζαβίντ. Μέχρι χθες από τα 12 εκατ. ατόμων που κλήθηκαν να κάνουν την αναμνηστική δόση στην Αγγλία τα οκτώ έσπευσαν στα εμβολιαστικά κέντρα.
Υπουργοί εξετάζουν περιοριστικά μέτρα για τους ταξιδιώτες που δεν έκαναν την αναμνηστική δόση
Την ίδια ώρα υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον σχεδιάζουν νέα μέτρα, όπως υποχρεωτική καραντίνα και διαγνωστικά τεστ για εκείνους τους Βρετανούς ταξιδιώτες που έχουν αρνηθεί να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου για την Covid-19, προκειμένου να προστατέψουν τη χώρα από την εξάπλωση νέων παραλλαγών του κορωνοϊού, όπως αποκαλύπτει η Mail on Sunday.
Μάλιστα εξετάζουν να αλλάξουν τον όρο «πλήρως εμβολιασμένους», ώστε στην κατηγορία αυτή να περιλαμβάνονται πλέον μόνον όσοι έχουν κάνει τρεις και όχι δύο δόσεις των εμβολίων τους. Ωστόσο, είναι διχασμένοι ως προς το πόσο σύντομα θα εφαρμοστούν τα μέτρα και συζητούν το ενδεχόμενο μια περιόδου χάριτος, που θα επιτρέψει τα ταξίδια χωρίς υποχρεωτική καραντίνα σε άτομα που επιδίωξαν να κάνουν τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη, αλλά δεν τους δόθηκε ακόμη η ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.