Μετά την Ιρλανδία lockdown και στην Πορτογαλία με εμβολιασμένο το 98% του πληθυσμού!

Η χώρα πρότυπο της Ελλάδας ετοιμάζεται να επιβάλλει μέτρα!

Μετά την Ιρλανδία lockdown και στην Πορτογαλία με εμβολιασμένο το 98% του πληθυσμού!

Η Πορτογαλία, η χώρα που υπερηφανεύεται για το θαύμα της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης και αποτελεί πρότυπο για την Ελλάδα, ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα δήλωσε την Τρίτη ότι οι αρχές ενδέχεται να επαναφέρουν ορισμένα μέτρα, προκειμένου να αναχαιτίσουν τη διασπορά της Covid-19, ενόψει της περιόδου των εορτών, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σταδιακά τον τελευταίο μήνα στην Πορτογαλία, φθάνοντας σε ημερήσιο υψηλό δύο μηνών 1.816 μολύνσεων το Σάββατο.

Ο δείκτης μολύνσεων 14 ημερών ανήρθε τη Δευτέρα σε 156 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους, περίπου ο διπλάσιος σε σύγκριση με τη γειτονική Ισπανία, η οποία καταγράφει λίγο μικρότερο ποσοστό πλήρους εμβολιασμού μεταξύ του πληθυσμού της.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα, προκειμένου να μπορέσουμε να φθάσουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων με τον μικρότερο φόβο», είπε ο Κόστα σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στην κεντρική Πορτογαλία. «Οσο πιο καθυστερημένα δράσουμε, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι οι κίνδυνοι».

Υπουργοί αναμένεται να συναντηθούν την Παρασκευή με ειδικούς του τομέα της υγείας, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και μόνο τότε θα αποφασίσουν ποιους κανόνες θα επιβάλουν. Ο Κόστα τόνισε πως μέτρα θα επιβληθούν μονάχα όταν «θα είναι αυστηρά απαραίτητα».

Να σημειώσουμε ότι η Πορτογαλία έχει εμβολιάσει σχεδόν το 98% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ στο σύνολο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 87%. Πρόκειται για την χώρα που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Παρόλα αυτά ακολουθεί και αυτή το παράδειγμα της Ιρλανδίας η οποία επιβάλλει μέτρα ενόψει Χριστουγέννων.

Μάλιστα αυτός ο οποίος κατάφερε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού είναι ο αντιναύαρχος Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο, για τον οποίο έχουν γίνει άπειρα αφιερώματα από τα ελληνικά ΜΜΕ για το πως «έσωσε» την Πορτογαλία από τον κορωνοϊό. Τελικά… μάλλον δεν κατάφερε να τη σώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Πορτογαλία η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα εμπορικά κέντρα και τις μαζικές συναθροίσεις. Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 απαιτείται για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και μεγάλες εκδηλώσεις, όπως και για τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.