ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Lockdown και στην Ιρλανδία με το 90% του πληθυσμού της εμβολιασμένο!

Lockdown και στην Ιρλανδία με το 90% του πληθυσμού της εμβολιασμένο!

Καταρρέει σε ολόκληρη την Ευρώπη το αφήγημα των εμβολιασμών. Προδομένοι οι εμβολιασμένοι που πίστεψαν ότι θα πάρουν πίσω την ελευθερία τους και τώρα παρακολουθούν την επιστροφή του εφιάλτη των lockdown που επανέρχεται παντού σε ολόκληρη την Ευρώπη με περιορισμούς ενόψει Χριστουγέννων.

Μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια στην Ιρλανδία από την Πέμπτη (18/11) θα υποχρεούνται να κλείνουν νωρίτερα, έως τα μεσάνυχτα, ενώ οι Αρχές θα εντείνουν τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την αναζωπύρωση των κρουσμάτων της Covid-19 στον πληθυσμό της χώρας, συντριπτικό μέρος του οποίου έχει εμβολιαστεί, ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών κόμμα.

Πριν από τρεις μήνες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της πανδημίας μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, αλλά οι αριθμοί μολύνσεων έκτοτε αυξήθηκαν ξανά φτάνοντας σε επίπεδα κοντά στα ρεκόρ που καταγράφονταν τον περασμένο Ιανουάριο, παρόλο που πάνω από το 90% των ενηλίκων είναι πλέον εμβολιασμένο.

Από την Πέμπτη, νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια πρέπει να κλείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα και θα υπάρχει σύσταση για τηλεργασία, σε όποιες δουλειές αυτό είναι εφικτό, ανέφερε το κόμμα Φιάνα Φέιλ του πρωθυπουργού Μίχολ Μάρτιν σε ανάρτηση στο Twitter. Η κυβέρνηση είχε άρει στις 22 Οκτωβρίου το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 23:30 το βράδυ και ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν σταδιακά στους χώρους εργασίας τους.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται και θα επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί», είπε ο Μάρτιν σε δημοσιογράφους ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα επικυρώσει τους νέους περιορισμούς, αφού επικεφαλής υγειονομικών αρχών προειδοποίησαν για σημαντική πίεση στα νοσοκομεία μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει τη φθίνουσα αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού μετά από μήνες ως έναν βασικό παράγοντα για την αναζωπύρωση των ποσοστών Covid, λέγοντας ότι ήταν λιγότερο επιτυχημένη από ό,τι ήλπιζαν στο να αποτρέψουν τα εμβολιασμένα άτομα να μεταδίδουν τον ιό. Πολλοί επέκριναν την κυβέρνηση ότι ήρε πρόωρα τους περιορισμούς.

Το Δουβλίνο θα ανακοινώσει επίσημα τους νέους περιορισμούς ακολουθώντας μια τάση επιστροφής περιοριστικών μέτρων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, που απαιτείται ήδη για την είσοδο σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, θα απαιτείται και για κινηματογράφους και θέατρα στο πλαίσιο των νέων μέτρων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδίαζε να αρχίσει να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σε άτομα ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.