ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Nord Stream 2 – Τι δηλώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Nord Stream 2 – Τι δηλώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα Τρίτη (23/11), δήλωσε πως οι ΗΠΑ τείνουν να επιβάλλουν συχνά κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με την τελευτία κρούση, να είναι οι κυρώσεις κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Νωρίτερα σήμερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε νέες κυρώσεις κατά δύο πλοίων και μίας επιχείρησης που συνδέεται με τη Ρωσία και εμπλέκεται στο πρότζεκτ του αγωγού φυσικού αερίου.

«Είναι σαφές ότι εργαζόμαστε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και πως οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι είναι πολύπλευρoι. Είναι σημείο των καιρών εδώ και πολλά χρόνια πως χώρες της Δύσης, και μάλιστα οι περισσότερες από αυτές, καθοδηγούμενες από τους Αμερικανούς, χρησιμοποιούν μονομερείς περιορισμούς με πολιτικά κίνητρα που επιβάλλονται για τα πάντα, με ή χωρίς αιτία, όπως λένε. Φυσικά, το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι αυτό που γίνεται με τον Nord Stream 2», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ στο φόρουμ της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

Η απάντηση της Ρωσίας

Οι απαντήσεις της Μόσχας στα «μη φιλικά» μέτρα της Δύσης είναι επαρκείς και βασισμένες στη διατήρηση της σταθερότητας της ρωσικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρόσθεσε ο Σ. Λαβρόφ .

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τη Γερμανία κάτω από τη θάλασσα της Βαλτικής.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του αγωγού είχε ολοκληρωθεί.

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στο έργο και προωθούν το υγροποιημένο φυσικό τους αέριο στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για ένα ξεκάθαρα εμπορικό εγχείρημα, παρακινώντας όσους ασκούν κριτική να σταματήσουν να πολιτικοποιούν το πρότζεκτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.