
Το Υπουργείο Υγείας στην Αυστρία επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα με την παραλλαγή Όμικρον. Εντοπίστηκε στην περιοχή του Τιρόλου, σε ένα πρόσωπο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νότια Αφρική.
Οι περιφερειακές αρχές υγείας του Τιρόλου είχαν πει προχθές ότι υποψιάζονται ότι υπάρχει ένα περιστατικό μόλυνσης με την παραλλαγή Όμικρον σε ένα πρόσωπο χωρίς συμπτώματα.
Την Παρασκευή, η Αυστρία έκλεισε τα σύνορά της στους ταξιδιώτες από επτά χώρες της νότιας περιοχής της αφρικανικής ηπείρου λόγω του εντοπισμού στη Νότια Αφρική της παραλλαγής Όμικρον, που παρουσιάζει έναν «πολύ αυξημένο κίνδυνο» σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αν και «κανένας θάνατος» δεν έχει αποδοθεί σε αυτήν προς το παρόν.
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προκειμένου να προσδιοριστούν οι αλλαγές που προκαλεί η Όμικρον σε όρους μεταδοτικότητας και σοβαρότητας της ασθένειας, καθώς και οι συνέπειές της σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, τα διαγνωστικά τεστ και τις θεραπείες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.