Αφαιρούν την αναγραφή φύλου στις ταυτότητες στο Βέλγιο

Αφαιρούν την αναγραφή φύλου στις ταυτότητες στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο η κυβέρνηση προχώρησε στην αφαίρεση της αναφοράς του φύλου από τις ταυτότητες των πολιτών σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στο βελγικό Τύπο ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο ένα πάγιο αίτημα της LGBT κοινότητας.

Όπως αναφέρει η γαλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir», η βελγική κυβέρνηση σκόπευε να επιλύσει αυτή την αντισυνταγματική πτυχή, αλλά δεν ήταν σαφές πώς να προχωρήσει σε αυτό το στάδιο. Μια επιλογή ήταν να καθοριστεί ένα φύλο με το σύμβολο «Χ» σε μια ταυτότητα, αλλά τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει πλήρως την αναφορά στο φύλο στο δελτίο ταυτότητας.

Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και η Υπουργός Ίσων Ευκαιριών ετοίμασαν από κοινού ένα νομοσχέδιο για το θέμα αυτό. Απομένει να εξεταστούν οι τεχνικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων του αντίκτυπου αυτής της κατάργησης στα ταξίδια και της διανομής αυτής της νέας ταυτότητας. Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Υπουργού ίσων Ευκαιριών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει γρήγορα με το θέμα.

Σημειώνεται ότι το 2019, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε διατάξεις του νόμου για τα διεμφυλικά άτομα ως «αδικαιολόγητα περιοριστικές», υπογραμμίζοντας ότι, ως εκ τούτου, εισάγουν διακρίσεις. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι δυαδικές κατηγορίες, άνδρες ή γυναίκες, για την καταχώριση του φύλου στο πιστοποιητικό γέννησης είναι ελλιπείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.