ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Όσλο: Τουλάχιστον 17 ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έπειτα από μια γιορτή

«Μέχρι στιγμής 60 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19 με μοριακό τεστ και τέσσερις άλλοι με rapid test», επεσήμαναν οι αρχές του Όσλο

Όσλο: Τουλάχιστον 17 ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έπειτα από μια γιορτή

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι πιστεύεται μέχρι στιγμής ότι ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού στη διάρκεια γιορτής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Όσλο, μετά την οποία περισσότεροι από τους μισούς από τους 100 παρευρισκόμενους διαγνώστηκαν θετικοί στην covid-19 παρά το γεγονός ότι ήταν εμβολιασμένοι.

Πρόκειται για προσωρινό απολογισμό, ο οποίος ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζεται η αλληλούχηση του ιού από τα δείγματα που έχουν ληφθεί. «Μέχρι στιγμής 60 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19 με μοριακό τεστ και τέσσερις άλλοι με rapid test», επεσήμαναν οι αρχές του Όσλο. «Δεκαεπτά πιθανόν είναι κρούσματα του Όμικρον, όμως ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Μέχρι στιγμής ένα κρούσμα του Όμικρον έχει επιβεβαιωθεί μετά την αλληλούχηση», πρόσθεσαν.

100 με 120 άνθρωποι, εκ των οποίων ένας είχε πρόσφατα επισκεφθεί το νότιο τμήμα της Αφρικής, συγκεντρώθηκαν σε εστιατόριο του Όσλο την προηγούμενη Παρασκευή για ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα το οποίο οργάνωσε ο εργοδότης τους, η εταιρεία παραγωγής ηλιακής ενέργειας Scatec.

«Όλοι τους ήταν εμβολιασμένοι, κανείς δεν παρουσιάζει συμπτώματα και όλοι τους είχαν κάνει σελφ τεστ» πριν το γεύμα, επεσήμανε η Τίνε Ράβλο αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής, όπως πρόσθεσε η ίδια, κανείς από όσους μολύνθηκαν από covid-19 δεν εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα, με τους περισσότερους να αναφέρουν πονοκέφαλο, πονόλαιμο και βήχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.