Η Αλβανία με εμβολιασμένο το 33% έχει λιγότερους θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού από την Ελλάδα! – Τι κάνουν διαφορετικά

Τα email που δημοσίευσε ο Δ.Κούβελας

Η Αλβανία με εμβολιασμένο το 33% έχει λιγότερους θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού από την Ελλάδα! – Τι κάνουν διαφορετικά

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, δημοσίευσε ένα email το οποίος έλαβε από έναν Έλληνα ομογενή, ο οποίος είναι γεννημένος στην Αλβανία και συγκρίνει την κατάσταση με τον κορωνοϊό και στις δύο χώρες.

Η Αλβανία με εμβολιασμένο το 33%, των ώρα που η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 66%, έχει 1.079 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ η Ελλάδα έχει 1.770. Μια μεγάλη διαφορά καθώς πρόκειται επίσης και για ένα πιο φτωχό κράτος από την Ελλάδα.

Η ανάρτηση του Δ.Κούβελα:

«Αναρτώ σήμερα, αυτούσιο email φίλου, ομογενούς από Αλβανία, αναφορικώς με το ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το όνομα δεν το αναφέρω, αλλά είναι απολύτως πραγματικό πρόσωπο…

Λοιπόν,

Καλησπέρα κ. Κούβελα,

Παρακολουθώ συχνά τα όσα λέτε και είναι πραγματικά ενδιαφέρον!

Αρχικά να πω ότι είμαι υπέρ των εμβολιασμών γενικά αλλά δεν έχω κάνει τα εμβόλια της COVID-19.

Ο λόγος που σας στέλνω αυτό το email είναι η τοποθέτηση σας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (γιατρός κατ οίκον). Είμαι Έλληνας ομογενής γεννημένος στην Αλβανία και έχω καθαρή εικόνα των μέτρων που λαμβάνουν και τα δύο κράτη.

Δύο κράτη με την Αλβανία φτωχή και ετήσιο προϋπολογισμό το 1/10 της Ελλάδας και πληθυσμό το 1/3.

GDP

Αλβανία: 18B
Ελλάδα: 190B

Κατά κεφαλήν εισόδημα:

Αλβανία: 5.000€
Ελλάδα: 17.000€

Εμβολιαστική κάλυψη 2 δόσεις:

Αλβανία: 33%
Ελλάδα: 64%

Θανάτους ανά 1 εκατομμύριο:

Αλβανία: 1079
Ελλάδα: 1770

Η διαφορά λοιπόν που έχουν αυτές οι δύο χώρες είναι:

1. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
2. Ο εμβολιασμός στους άνω των 75 ετών

Παρακάτω θα δείτε εικόνα από το αντίστοιχο gov.gr το e-albania.al η εικόνα είναι από τον λογαριασμό του πατέρα μου. Μόλις κάνεις είσοδο το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι πως να έρθεις σε επικοινωνία με τον οικογενειακό σου γιατρό.

Όταν η θεία μου ετών 89 εμφάνισε συμπτώματα COVID-19 τα παιδιά της κάλεσαν τον οικογενειακό της γιατρό που το τηλέφωνο του το βρήκαν στο e-albania, πήγαν στο σπίτι με όλα τα μέτρα προστασίας, της έκαναν τέστ που βγήκε θετικό. Έτσι έκαναν σε όλη την οικογένεια, όλοι θετικοί.

Ακολούθησε θεραπεία στο σπίτι για όλους. Το ένα από τα παιδιά της νόσησε βαριά. Κάποια στιγμή ο οικογενειακός γιατρός κάλεσε ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στα Τίρανα σε νοσοκομείο COVID. Τα κατάφερε και επέστρεψε σπίτι. Όλοι οι άλλοι θεραπεία στο σπίτι. Τότε δεν είχαν διαθέσιμα εμβόλια ακόμα ήταν στο δεύτερο κύμα. Νοέμβριος του 2020.

Εμβολιασμός στους άνω των 75

Η γιαγιά μου ετών 83 αδερφή της θείας που προανέφερα πάσχει από διαβήτη τύπου 2 και για τον εμβολιασμό της ήρθε στο σπίτι ο οικογενειακός γιατρός. Της έκαναν το κινέζικο εμβόλιο sinovac.

Τον ρωτήσαμε αν μπορεί να κάνει κάποιο άλλο από τα πιο γνωστά όπως της Pfizer και μας απάντησε αρνητικά λέγοντας.

Το κινέζικο εμβόλιο έχει χαμηλότερη κάλυψη στις δοκιμές ναι, αλλά για την γιαγιά σας έχει μεγαλύτερη. Εξηγώντας μου ότι όλα τα νέου τύπου εμβόλια παράγουν την πρωτεΐνη Spike στον οργανισμό και οι ηλικιωμένοι δεν παράγουν γενικά πρωτεϊνες. Άρα πιθανότατα η εμβολιαστική κάλυψη στη γιαγιά σας να είναι 0%. Ενώ το sinovac που έχει κάλυψη 50% -60% δίνει έτοιμη την πρωτεΐνη με ανενεργό ιό και θα έχει τουλάχιστον 50% προστασία η γιαγιά σας.

Σε όλους λέει άνω των 75 κάνουν το sinovac για αυτόν τον λόγο.

Δεν στέλνω αυτό το μήνυμα για να παινέψω την Αλβανία. Απλά τα όσα βλέπω να συμβαίνουν εκεί μερικά από αυτά τα λέτε και εσείς. Είναι αδιανόητο μια χώρα σαν την Αλβανία που οι άνθρωποι δουλεύουν για 120€ το μήνα και πολλοί από αυτούς δίχως ασφάλιση να είναι σε καλύτερη μοίρα από μια χώρα με ευρωπαϊκές υποδομές όπως η Ελλάδα.

Την παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ελεύθερα αν θέλετε.

Με εκτίμηση»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.