ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΥΠΑΜ Σουηδίας: «Οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν απειλή για την για την ευρωπαϊκή ασφάλεια»

ΥΠΑΜ Σουηδίας: «Οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν απειλή για την για την ευρωπαϊκή ασφάλεια»

O υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Πίτερ Χούλτκβιστ, υποστήριξε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο 63χρονος πολιτικός χαρακτήρισε «τη συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας» εντός των συνόρων της «στρατιωτική κλιμάκωση με την Ουκρανία», ενώ αναφερόμενος στις ρωσικές προτάσεις ασφαλείας προς τις ΗΠΑ κατηγόρησε τη Μόσχα πως «αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο όταν αμφισβητεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης άλλων χωρών».

«Ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας αμφισβητείται και απειλείται από τις ενέργειες της Ρωσίας», υπογράμμισε, όπως μετέδωσε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT.

Σύμφωνα με τον Χούλτκβιστ, η Σουηδία θα χρειαστεί να συνεργαστεί περισσότερο με το ΝΑΤΟ, το οποίο, όπως είπε, μαζί με την ΕΕ είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα πολιτικής ασφάλειας της σκανδιναβικής χώρας.

«Η στρατηγική μας είναι να οικοδομήσουμε ασφάλεια μαζί με άλλους. Σήμερα είμαστε ένας αξιοσέβαστος συνεργάτης που συμβάλλει στην παροχή ασφάλειας. Αυτό που κάνουμε, είναι δική μας επιλογή και βασίζεται σε αποφάσεις του σουηδικού κοινοβουλίου. Έτσι πρέπει να παραμείνει. Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμό», διεμήνυσε ο Σουηδός υπ. Άμυνας.

Την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον υποστήριξε ότι ήθελε να «εμβαθύνει» τη συνεργασία μεταξύ Σουηδίας και ΝΑΤΟ.
Για δυναμική απάντηση εάν Σουηδία και Φιλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ είχε προειδοποιήσει πρόσφατα η Μαρία Ζαχάροβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι προφανές ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ […] θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν επαρκή απάντηση από τη ρωσική πλευρά», επεσήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, συμπληρώνοντας πως η πολιτική της «μη συμμετοχής» σε καμία συμμαχία, που παραδοσιακά ακολουθείται από τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι, θεωρείται από τη Μόσχα ως «σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.