
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ένοπλος που διέκοψε τη θρησκευτική λειτουργία σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας το Σάββατο και πήρε τέσσερις ανθρώπους ομήρους, επιδόθηκε σε μια «πράξη τρομοκρατίας».
«Αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο Μπάιντεν σήμερα Κυριακή σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Φιλαδέλφεια, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τους λόγους για τους οποίους ο ένοπλος είχε βάλει στόχο τη συναγωγή.
Όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι απελευθερώθηκαν με ασφάλεια έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες.
Μέλη της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI εισέβαλαν στη συναγωγή για να απελευθερώσουν τους τρεις ανθρώπους που κρατούνταν ακόμα όμηροι. Ο ένοπλος είναι νεκρός, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόλεϊβιλ Μάικλ Μίλερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο ένοπλος κρατούσε αρχικά τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων και τον ραβίνο, στη Συναγωγή Μπεθ Ίσραελ. Ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος έξι ώρες αργότερα.
Τοπικοί δημοσιογράφοι είπα ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς λίγο πριν ο κυβερνήτης του Τέξας Κρεγκ Άμποτ ανακοινώσει τη λήξη της ομηρίας. «Οι προσευχές εισακούστηκαν. Όλοι οι όμηροι είναι εν ζωή και ασφαλείς», έγραψε ο Άμποτ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Το FBI ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει την ταυτότητα του δράστη αλλά ότι δεν θα γνωστοποιήσει ακόμα τα στοιχεία του.
Το αστυνομικό τμήμα του Κόλεϊβιλ ανακοίνωσε ότι μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) αναπτύχθηκαν στην περιοχή έπειτα από κατεπείγουσες κλήσεις που ξεκίνησαν στις 10:41 π.μ. (τοπική ώρα, το Σάββατο) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Διαπραγματευτές του FBI άρχισαν να επικοινωνούν με τον άνδρα, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε να μιλήσει με μία γυναίκα που κρατούνταν σε ομοσπονδιακή φυλακή.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των ομήρων.
Βρετανός ο δράστης που έπεσε νεκρός
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ενημερωθεί για τον θάνατο ενός Βρετανού στο Τέξας και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές εκεί.
Η ανακοίνωση έγινε ως απάντηση σε έρευνα σχετικά με ρεπορτάζ του Sky News, σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος, ο οποίος είχε εισβάλει σε συναγωγή στο Τέξας, ήταν Βρετανός.
«Γνωρίζουμε για τον θάνατο ενός Βρετανού στο Τέξας και βρισκόμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.