Εντολή για «εξαφάνιση» όλων των αδέσποτων σκυλιών έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ανατριχιαστικές στιγμές στη γείτονα. Οι φιλόζωοι πραγματοποιούν, όσο τους «επιτρέπεται», διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, καθώς γίνονται καθημερινά, και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Τουρκίας, μάρτυρες μιας πραγματικής «γενοκτονίας», όπως αναφέρουν, απέναντι στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου.

Αφορμή, ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οπότε ένα μικρό κορίτσι δέχτηκε επίθεση από δύο πιτμπουλ και τραυματίστηκε σοβαρά. Έπειτα, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν όλα τα αδέσποτα από τους δρόμους και να «μεταφερθούν σε καταφύγια». Το πρόβλημα είναι, ότι η Τουρκία διαθέτει ελάχιστα καταφύγια, και σε αυτά οι συνθήκες, όπως περιγράφουν άνθρωποι που γνωρίζουν στο iefimerida.gr, είναι το λιγότερο τριτοκοσμικές, ενώ δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστον για όλα αυτά τα ζώα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, τα σκυλιά που θανατώνονται για να… «λυθεί το πρόβλημα» και να εφαρμοστεί η εντολή του Ερντογάν, ίσως να ανέρχονται ακόμα και σε πολλές χιλιάδες.

Σημειώνεται, ότι τα πιτμπουλ που τραυμάτισαν το κοριτσάκι δεν ήταν αδέσποτα, ενώ για το συμβάν συνελήφθησαν και οι τρεις ιδιοκτήτες τους.

Οι φιλόζωοι, επικαλούνται και τον σχετικό νόμο της χώρας τους, ο οποίος και παραβιάζεται κατάφωρα με αυτό που συμβαίνει εκεί τις τελευταίες εβδομάδες. «Οι Δήμοι μπορούν να βάζουν τα αδέσποτα σκυλιά σε καταφύγια μόνο προσωρινά, και για λόγους εμβολιασμού ή υγειονομικής περίθαλψης. Έπειτα, πρέπει να επιστρέφονται στο σημείο που εντοπίστηκαν», αναφέρει ο σχετικός νόμος (5199/2004).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!