ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τσεχία: Αναμένεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών

Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορωνοϊού είναι τώρα το κυρίαρχο στην χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τσεχία: Αναμένεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών

Διπλασιάστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα τα κρούσματα για τον κορωνοϊό στην Τσεχία, καθώς στο τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 28.469 μολύνσεις. Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα εξετάσει σήμερα το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους σε βασικούς τομείς και τους ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών έπειτα από την καταγραφή το περασμένο 24ωρο αριθμού ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Οι τσεχικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 28.469 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε, περισσότερα από τα διπλάσια από τα 12.371 κρούσματα που είχαν καταγραφεί την ίδια ημέρα την περασμένη εβδομάδα.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα θα εξετάσει ποια περαιτέρω μέτρα θα λάβει μετά την συντόμευση της περιόδου καραντίνας και απομόνωσης στο πλαίσιο νέων μέτρων, ενώ από αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε και την υποχρεωτική υποβολή σε διαγνωστικά τεστ των εργαζομένων σε εταιρείες.

Στο προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που κάνουν τεστ και είναι θετικοί στον νέο κορωνοϊό, αλλά είναι ασυμπτωματικοί, επιτρέπεται να συνεχίσουν την εργασία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι νοσηλείες, οι οποίες είχαν ανέλθει σε περισσότερες από 7.000 στις αρχές Δεκεμβρίου, μειώθηκαν σε 1.635 το περασμένο 24ωρο από 1.761 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.