ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιταλία: Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Ιταλία: Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας απέβη άκαρπη. Οι λευκές ψήφοι ήταν 525, ο πρώην δικαστικός Πάολο Μανταλένα εξασφάλισε 40 ψήφους, ενώ 39 βουλευτές και γερουσιαστές επέλεξαν το όνομα του νυν προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα και τάχθηκαν, με τον τρόπο αυτόν, υπέρ μιας δεύτερης θητείας του.

Παράλληλα, η ιταλική κεντροδεξιά συνεχίζει να προσπαθεί να πετύχει μια ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, με στόχο να εκλεγεί εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, πέρα από τις προτάσεις που έγιναν νωρίτερα, η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια και τα Αδέλφια της Ιταλίας φέρονται να συζητούν, την ώρα αυτή, και με άλλες πολιτικές δυνάμεις μια νέα υποψηφιότητα: εκείνη της προέδρου της γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

Η κεντροαριστερά, από τη μεριά της, απάντησε πριν λίγο ότι, μέχρι σήμερα, οι κεντροδεξιές δυνάμεις δεν έχουν παρουσιάσει ονόματα που να μπορούν να εξασφαλίσουν μια ευρεία πλειοψηφία.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, τέλος, πρότεινε να συναντηθούν, αύριο, εκπρόσωποι των κομμάτων και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. «Να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο, μόνο με νερό και ψωμί και να πετάξουμε το κλειδί, μέχρι να βρούμε λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.