ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ταϊλάνδη: Η κάνναβη αφαιρείται από τη λίστα ναρκωτικών

Δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς χωρίς πρόσθετες άδειες

Ταϊλάνδη: Η κάνναβη αφαιρείται από τη λίστα ναρκωτικών

Η Επιτροπή Ναρκωτικών της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο στα αγροτικά νοικοκυριά να καλλιεργήσουν νόμιμα το φυτό. Η Ταϊλάνδη θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που θα νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα για ιατρική χρήση και έρευνα.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι θα επιτρέπεται μετά από αναφορά στις τοπικές αρχές, αλλά η κάνναβη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς χωρίς πρόσθετες άδειες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul, αναφέρει το Reuters.

Η απόφαση αυτή πρέπει να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η κατ’ οίκον καλλιέργεια κάνναβης θα γίνει νόμιμη 120 ημέρες μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα.

Εντωμεταξύ, το υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει ειδικό σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, το οποίο θα περιέχει λεπτομερείς διατάξεις για τη νόμιμη χρήση της κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και εμπορικής χρήσης της, καθώς και κατευθυντήριες γραμμές για την ψυχαγωγική χρήση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμα έως και 20.000 μπατ (605,33 $) για την καλλιέργεια κάνναβης εν αγνοία των τοπικών αρχών και πρόστιμα έως και 300.000 μπατ ή τρία χρόνια φυλάκιση ή και τα δύο για την πώληση κάνναβης χωρίς άδεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.