ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καναδάς: Οι πολίτες «πολιόρκησαν» το κοινοβούλιο – Σε άγνωστη τοποθεσία η οικογένεια του Τ.Τρυντώ

Μαζικές διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων

Καναδάς: Οι πολίτες «πολιόρκησαν» το κοινοβούλιο – Σε άγνωστη τοποθεσία η οικογένεια του Τ.Τρυντώ

Χάος στον Καναδά από την μαζική συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στο Κοινοβούλιο του Καναδά. Μάλιστα ήταν τέτοιος ο “φόβος” που οι αρχές διέταξαν την φυγή της πρωθυπουργικής οικογένειας του Τ.Τρυντώ από την κατοικία προς ασφαλές σημείο την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Οτάβα χωρίς περισσότερα στοιχεία.

50.000 οδηγοί φορτηγών που ξεκίνησαν το κίνημα κατά του υγειονομικού πάσου έκαναν τον Καναδό πρωθυπουργό να διαφύγει και πολλοί πολίτες απορούν πως μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά.

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας. Το κίνημα «κονβόι της Ελεθερίας» που έστειλε σε μυστικό καταφύγιο τον Τριντό και την οικογένειά του, πυροδοτήθηκε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού στις αρχές του μήνα.

Και τα κομβόι των φορτηγατζήδων καταφθάνουν από όλη τη χώρα και έχουν μπλοκάρει δρόμους στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρία οδηγού το κομβόι έχει μήκος 100 km και αυξάνεται συνεχώς. Όλα αυτά συμβαίνουν στους -30° .

Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να παραμείνουν και σήμερα στο κέντρο της Οττάβα κοντά στο Λόφο του Κοινοβουλίου με τα αιτήματά τους να διευρύνονται από την άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σύνορα έως τον τερματισμό όλων των εντολών σε εθνικό επίπεδο.

https://twitter.com/RadioGenova/status/1487533494893006849

Γαλλία, Σουηδία, Δανία και σε πολλές χώρες ο κόσμος διαμαρτύρεται και ξεσπά κατά των συνεχών περιορισμών με αφορμή των κορωνοϊό ενώ στην Βρετανία ξεκίνησε μάλιστα κοινοβουλευτική έρευνα για το πόσο σωστά ήταν τα περιοριστικά μέτρα που λήφθησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.