ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ιταλία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της πανδημίας – Πρόστιμο 100€ στους μη εμβολιασμένους άνω των 50

Παρατείνεται η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου

Ιταλία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της πανδημίας – Πρόστιμο 100€ στους μη εμβολιασμένους άνω των 50

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ενέκρινε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους παρατείνεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου για τη συνέχεια η χρήση θα εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων της κάθε περιφέρειας στην Ιταλία.Στις 10 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα κλαμπ, οι ντίσκο και οι αίθουσες χορού.’

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του πράσινου πάσου για τους εμβολιασμένους, αποφασίσθηκε ότι θα ισχύει μόνον έξι μήνες (αντί για εννέα) για όποιον έχει κάνει μόνο δυο δόσεις. Για τους πολίτες που έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση, η κυβέρνηση Ντράγκι – εντός της εβδομάδας – προτίθεται να εγκρίνει την απεριόριστη ισχύ του «πάσου».

Σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που λήγει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση Ντράγκι δεν προτίθεται να επιμηκύνει την ισχύ της.

Από αύριο, παράλληλα, θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, ίασης από τον κορωνοϊό ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ, για να εισέρχεται κανείς σε ταχυδρομεία, τράπεζες, γραφεία του δημοσίου, και στο σύνολο σχεδόν των εμπορικών καταστημάτων.

Τίθεται σε ισχύ, επίσης, πρόστιμο 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Από τις 15 Φεβρουαρίου, παράλληλα, για όσους πολίτες προσπαθήσουν να εισέλθουν στους χώρους εργασίας τους χωρίς να είναι εμβολιασμένοι, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 600 μέχρι 1.500 ευρώ.

Οι πολίτες που από αύριο φθάνουν στην Ιταλία από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαθέτουν «πιστοποιητικό εμβολιασμού», δεν θα πρέπει να υποβάλλονται και σε διαγνωστικό τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι νέες μολύνσεις στην Ιταλία είναι 57.715, με 349 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 478.314 διαγνωστικά τεστ, το 12% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται σήμερα 1.584 ασθενείς με κορονοϊό (9 λιγότεροι από χθες) ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.913, δηλαδή 296 περισσότεροι από χθες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.