Πού έχει κολλήσει ο «θόλος»; Στο ότι θα πάνε πολλοί φυλακή αν (όταν) αλλάξει η κυβέρνηση...

Ελβετία: Χαλαρώνουν τα μέτρα – Τέλος στην καραντίνα και στην τηλεργασία

Ελβετία: Χαλαρώνουν τα μέτρα – Τέλος στην καραντίνα και στην τηλεργασία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η Ελβετία άρχισε σήμερα να χαλαρώνει τους περιορισμούς της πανδημίας ακολουθώντας το παράδειγμα και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.. Περιορίστηκαν οι φόβοι ότι η αύξηση στα κρούσματα που τροφοδότησε η ιδιαιτέρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον θα ασκήσει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Οι κανόνες καραντίνας και η οδηγία για τηλεργασία θα λήξουν αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Παράλληλα, προτάθηκε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων σε διαβουλεύσεις με τις περιφερειακές αρχές που θα διαρκέσουν έως τις 9 Φεβρουαρίου. Η τελική απόφαση για το τι θα γίνει αναμένεται στις 16 Φεβρουαρίου.

«Η κυβέρνηση έχει σημειώσει μια θετική εξέλιξη στα νοσοκομεία: παρά τους υψηλούς αριθμούς ρεκόρ στις μολύνσεις, δεν έχει υπάρξει υπερβολικός φόρτος και η εισαγωγή στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχει μειωθεί περαιτέρω», ανέφερε η κυβέρνηση.

Τα στοιχεία για την «Όμικρον»
Η παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρά περιστατικά συγκριτικά με άλλες παραλλαγές που εμφανίστηκαν νωρίτερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η οξεία κρίση σύντομα θα τελειώσει και μπορεί να ξεκινήσει η ενδημική φάση», ανέφερε η κυβέρνηση.

Θα αρθεί το μέτρο απομόνωσης πέντε ημερών για όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι οι υψηλοί αριθμοί μολύνσεων είχαν ως αποτέλεσμα το μέτρο αυτό να χάσει την αξία του. Για όσους βρίσκονται θετικοί στον ιό θα εξακολουθήσει να ισχύει το μέτρο απομόνωσης πέντε ημερών.

Σήμερα στην Ελβετία καταγράφηκαν λίγα περισσότερα από 41.000 κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 2,29 εκατ. από την αρχή της κρίσης. Έως τώρα, 12.403 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού στη χώρα και στο γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.