Δεν ανησυχούν τον Λαβρόφ οι απειλές για κυρώσεις

Οι Βρυξέλλες, μετά τη χθεσινή αναγνώριση των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ετοιμάζουν κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Σ︎ύμφωνα με το προσχέδιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης της Μόσχας, που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «Bild» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η απαγόρευση διαπραγμάτευσης ρωσικών κρατικών ομολόγων προκειμένου να καταστεί δύσκολη η αναχρηματοδότηση του ρωσικού κράτους.

Επιπλέον, αρκετές εκατοντάδες άτομα και εταιρείες περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων της Ε.Ε.

Δεν ανησυχούν τον Λαβρόφ οι απειλές για κυρώσεις

Νωρίτερα, σε δηλώσεις που έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι η Δύση θα επέβαλε ούτως ή άλλως τις κυρώσεις, ανεξάρτητα από τα γεγονότα, και περιέγραψε ως προβλέψιμες τις αντιδράσεις στην απόφαση της χώρας του να αναγνωρίσει τις δύο αποσχισθείσες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Βρετανοί συνάδελφοί μας δεν θα σταματήσουν και δεν θα ηρεμήσουν μέχρι να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για την αποκαλούμενη “τιμωρία της Ρωσίας”. Ήδη μας απειλούν με κάθε είδους κυρώσεις. Ε λοιπόν, τις έχουμε συνηθίσει. Ξέρουμε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν έτσι κι αλλιώς σε κάθε περίπτωση. Με ή χωρίς λόγο», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.