ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ρωσία: Θεωρεί γελοίες και ανυπόστατες τις κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσεις από μέρους της

Ρωσία: Θεωρεί γελοίες και ανυπόστατες τις κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσεις από μέρους της

«Είναι γελοίο να αντιδράσουμε σε κουτσομπολιά που δεν στηρίζονται σε καμία απόδειξη. Αυτού του τύπου οι κατηγορίες υποτιμούν εκείνους που τις εκτοξεύουν», υπογράμμισε ο Αντρέι Κρούτσκικ, ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Δυστυχώς, (οι Αμερικανοί) δεν επινοούν κάτι καινούριο και αυτός είναι ο λόγος που, ό,τι κι αν συμβεί, μιλάνε για χάκερ. Είναι πάντοτε το ίδιο σλόγκαν, δεν υπάρχει, όπως κάθε φορά, καμία απόδειξη και τα συμπεράσματα προκύπτουν πριν ακόμα διεξαχθεί η έρευνα», πρόσθεσε ο Κρούτσκικ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επικαλείται ως πηγή αμερικανούς ερευνητές, ρώσοι κυβερνοπειρατές πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση στα τέλη Μαΐου στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Σκοπός της Ρωσίας με την κυβερνοπειρατεία ήταν να προκαλέσει ρήγμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ερευνητές του αμερικανικού FBI βοηθούν το Κατάρ να προσδιορίσει την πηγή αυτής της «πειρατείας».

Οι αρχές του Κατάρ είχαν δηλώσει ότι υπήρξαν θύματα «χάκερ» που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ανακριβείς δηλώσεις που αποδίδονταν στον εμίρη σεΐχη Ταμίμ μπεν Χάμαντ Αλ-Θάνι.

Οι αμφιλεγόμενες αυτές δηλώσεις έρχονταν σε αντίθεση με την περιφερειακή συναίνεση για πολλά ευαίσθητα θέματα, κυρίως το Ιράν, που θεωρείται στρατηγικός εταίρος. Περιελάμβαναν επίσης αρνητικά σχόλια για τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ και του Κατάρ, που είναι ωστόσο στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Σαουδική Αραβία και πέντε από τους συμμάχους της, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, διέκοψαν προχθές τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία», προκαλώντας μείζονα διπλωματική κρίση στη Μέση Ανατολή.

Χθες Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε σιωπηλή υποστήριξη στην απομόνωση του Κατάρ από τις χώρες της περιοχής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μικρό κράτος του Κόλπου χρηματοδοτεί εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.