Φρανκφούρτη: Περισσότεροι οι αλλοδαποί από τους Γερμανούς κατοίκους

Φρανκφούρτη: Περισσότεροι οι αλλοδαποί από τους Γερμανούς κατοίκους

Πιο συγκεκριμένα το 51,2% των πολιτών που διαμένουν στη Φρανκφούρτη είναι αλλοδαποί ενώ το 44,7% των ατόμων που κατοικούν στη Φρανκφούρτη είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες.

Στη Φρανκφούρτη οι Γερμανοί είναι… ξένοι στην ίδια τους την πόλη. Όπως επισημαίνουν γερμανικά δημοσιεύματα, ο αριθμός των αλλοδαπών- μεταναστών και προσφύγων-στη Φρανκφούρτη ξεπερνά τον αριθμό των Γερμανών πολιτών.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν το έτος 2015, το 51,2% των πολιτών που διαμένουν στη Φρανκφούρτη είναι αλλοδαποί.Το 44,7% των ατόμων που κατοικούν στη Φρανκφούρτη είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες.

“Στην πόλη μας είμαστε μειοψηφία”, δήλωσε η Σίλβια Βέμπερ, γενική γραμματέας Ενσωμάτωσης στο ραδιοφωνικό δίκτυο της Φρανκφούρτης Frankfurter Rundschau. “Tρία στα τέσσερα παιδιά κάτω των έξι ετών είναι από οικογένειες μεταναστών. Στη Φρανκφούρτη οι κύριες χώρες προέλευσης μεταναστών είναι η Τουρκία (12,9%), η Κροατία (7,3%) και η Ιταλία (7,2% )”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε ωστόσο:”Έχουμε μειονότητες σε μεγάλους αριθμούς στη Φρανκφούρτη χωρίς όμως να υπάρχει μία ομάδα με σαφή πλειοψηφία.Οι Τούρκοι μετανάστες είναι μία μεγάλη μη γερμανική μειονότητα που έχει εγκατασταθεί στη Φρανκφούρτη και εκπροσωπεί σχεδόν το 13% του πληθυσμού”.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών έδειξαν επίσης πως, το 61% των πολιτών που κατοικούν στη Φρανκφούρτη κι έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, προέρχονται από άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας κι έχει πληθυσμό πάνω από 700 χιλιάδες κατοίκους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.