ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Βενεζουέλα: Προφυλακιστέοι 27 φοιτητές που συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Βενεζουέλα: Προφυλακιστέοι 27 φοιτητές που συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στους φοιτητές για υποκίνηση σε εξέγερση και κλοπή αντικειμένων που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις,την στιγμή που οι «πολιτικοί κρατούμενοι» ανέρχονται στους 433.

Στρατοδικείο διέταξε σήμερα την προφυλάκιση 27 φοιτητών που είχαν συλληφθεί σε ένα πανεπιστήμιο στο Μαρακάι της βόρειας Βενεζουέλας μετά από διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση “Φόρο Πενάλ”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλφρέδο Ρομέρο, τον επικεφαλής της οργάνωσης αυτής, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στους φοιτητές για υποκίνηση σε εξέγερση, κλοπή αντικειμένων που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις, καταστροφή και παραβίαση της ζώνης ασφαλείας.

Οι 27 νεαροί είχαν συλληφθεί την Κυριακή στο πανεπιστήμιο UPEL. Συνολικά, μετά την προφυλάκισή τους, οι “πολιτικοί κρατούμενοι” στη Βενεζουέλα ανέρχονται πλέον στους 433, σύμφωνα με την καταμέτρηση της “Φόρο Πενάλ”.

Το ίδιο δικαστήριο διέταξε επίσης τον κατ’ οίκον περιορισμό πέντε γυναικών που είχαν συλληφθεί επίσης στο Μαρακάι.

Η “Φόρο Πενάλ” έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την προσαγωγή πολιτών ενώπιον στρατοδικείων, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις αρχές Απριλίου, όταν ξέσπασε το μεγάλο κίνημα των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μαδούρο έχουν σκοτωθεί 89 άνθρωποι και περίπου 1.000 τραυματίστηκαν ενώ περισσότεροι από 3.500 συνελήφθησαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.