ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η θεοσεβούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ- Το συντηρητικό «προφίλ» των υπουργών του Ν.Τραμπ (φωτό)

Η θεοσεβούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ- Το συντηρητικό «προφίλ» των υπουργών του Ν.Τραμπ (φωτό)

Άξιο αναφοράς από πλείστες συντηρητικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, αποτελεί το γεγονός πως τουλάχιστον 12 μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ, παρακολουθούν εβδομαδιαίως κύκλο μελέτης της Αγίας Γραφής, αποκαλύπτοντας το θεοσεβούμενο «προφίλ» της παρούσας Αμερικανικής κυβέρνησης.

Τακτικά μέλη, σύμφωνα με το Christian Broadcasting Network, είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι, η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒος, ο υπουργός Γεωργίας Σάνι Περντιού, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και ο διευθυντής της CIA Mάικ Πομπέο, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, παρίσταται όποτε του το επιτρέπει το πρόγραμμά του.

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η σύζυγός του Κάρεν ανάβουν κεριά κατά τη χθεσινή (1η Αυγούστου) επίσκεψή τους σε καθεδρικό της Τιφλίδας

Ο Ραλφ Ντρόλινγκερ, πρώην παίκτης του NBA και ιδρυτής της ΜΚΟ Capitol Ministries, που οργανώνει μελέτες της Αγίας Γραφής στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον και στα τοπικά Καπιτώλια των επί μέρους Πολιτειών, δηλώνει ενθουσιασμένος με την προσήλωση των υπουργών στα μαθήματα.

«Είναι ο καλύτερος κύκλος στον οποίο έχω διδάξει σ’ ολόκληρη τη ζωή μου. Είναι τόσο ευεπίφοροι στη μάθηση, τόσο ευγενείς», λέει.

Ο Ντρόλινγκερ έπλεξε το εγκώμιο του αντιπροέδρου Πενς, γνωστού για τις συντηρητικές απόψεις του στο θέμα του γάμου και των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

«Ο Μάικ Πενς σέβεται το αξίωμά του. Ντύνεται σωστά – όπως λέει κι η Βίβλος ότι έκανε ο Ιωσήφ, που καθαριζόταν επιμελώς πριν εμφανιστεί ενώπιον του φαραώ»-. Έχει μια ασυμβίβαστη «βιβλική» επιμονή, αποπνέει αγάπη, που δεν είναι θορυβώδης ως κύμβαλο αλαλάζον. Και προσθέτει πραγματική αξία στην ηγεσία του έθνους.»

Οι υπουργοί Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒος(πάνω) και Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς(κάτω) είναι τακτικά μέλη του κύκλου μελέτης της Βίβλου στο Λευκό Οίκο

Καλά λόγια είχε να πει ο Ντρόλινγκερ και για τον υπουργό Δικαιοσύνης Σέσιονς, που σπεύδει να κάνει πράξη όσα μαθαίνει στον κύκλο μελέτης της Αγίας Γραφής. «Την ίδια μέρα που του διδάσκω κάτι, τον βλέπω να βγαίνει στις κάμερες και να το λέει. Και σκέφτομαι: ‘Μπράβο, αυτοί οι τύποι είναι πιστοί, γόνιμο έδαφος για διδασκαλία. Κάθε φορά που βρίσκονται εδώ έρχονται στον κύκλο μελέτης.»

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του Capitol Ministries στους χορηγούς του Κύκλου Μελέτης του Λευκού Οίκου περιλαμβάνονται πέραν των τακτικών μελών και του Μάικ Πενς ο υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης Μπεν Κάρσον και ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, Σκοτ Προύιτ.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εμφανιστεί σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις με μια βίβλο που του είχε χαρίσει η μητέρα του, όπως έλεγε.

Πρόσκληση συμμετοχής στον κύκλο μελέτης έχει απευθυνθεί και στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λαμβάνει κάθε εβδομάδα ένα αντίγραφο των ομιλιών του Ντρόλινγκερ. Πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και φλερτάρει έντονα με τη λεγόμενη «χριστιανική ψήφο» -81% των λευκών μελών της Ευαγγελικής Εκκλησίας τον ψήφισαν στις εκλογές του 2016- δεν εκκλησιάζεται τακτικά, ενώ οι αναφορές του στον χριστιανισμό αφορούν κυρίως σε πολιτικά ζητήματα και θέματα της επικαιρότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντρόλινγκερ ίδρυσε την οργάνωσή του για να διαδώσει τα χριστιανικά πιστεύω σε βουλευτές ολόκληρης της χώρας. Κι όπως λέει είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν αιώνα που μέλη του υπουργικού συμβουλίου μετέχουν σε εβδομαδιαίο κύκλο μελέτης της Βίβλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.