ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανικές εκλογές: Το SPD περνάει στην αντιπολίτευση – Παραμένει αρχηγός του κόμματος ο Μ. Σούλτς

Γερμανικές εκλογές: Το SPD περνάει στην αντιπολίτευση – Παραμένει αρχηγός του κόμματος ο Μ. Σούλτς

Το Σοσιαλδημοκραιτκό Κόμμα ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε έναν μεγάλο συνασπισμό με τους συντηρητικούς της Ανγκελα Μέρκελ και θα προτιμήσει να περάσει στην αντιπολίτευση, έπειτα από την ιστορική του ήττα.

Ο πρόεδρος του SPD έκανε τις επίσημες δηλώσεις του. Στο εκλογικό κέντρο όπου βρισκόταν και προστά στο κοινό του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν έκρυψε την πικρία του για την βαριά ήττα. Συγκεκριμένα, τόνισε στις δηλώσεις του:

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες. Αγαπητοί φίλοι της σοσιαλδημοικρατίας. Σας ευχαρισούμε πολύ για το κουράγιο και τη δύναμη που εκφράσατε. Είναι μια σκληρή μέρα, μια πικρή μέρα. Δεν πετύχαμε το στόχο μας. Μετά από την ήττα που είχαμε στη Βεστφαλία – Ρηνανία, χάσαμε και σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Λόγω όμως του μεγάλου εκλογικού αγώνα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι προσπάθησαν αλλά και τους εκλογείς. Το SPD θα προσπαθήσει με αυτό το ποσοστό να αγωνιστεί για τις αρχές και τις αξίες μας. Ευχαριστώ τους εκλογείς που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστώ τους άνρδες και τις γυναίκες που μας υποστήριξαν παντού στη Γερμανία.

Ευχαριστώ όλους εδώ στο εκλογικό κέντρο. Να αναφερθώ ειδικότερα στους νέους του κόμματος που μας υποστήριξαν μέρα και νύχτα. Ξέρω ότι σε τέτοιες στιγμές υπάρχουν πολλές εκφράσεις για τη επιτυχία ή την αποτυχία. Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε την παραδοσιακή μας εκλογική βάση. Παρόλο που είχαμε πολλές επιτυχίες. Πολλοί είχαν την ευθύνη για κοινωνικά ζητήματα».

«Αισθάνομαι ότι εγώ, ως νέος εκπρόσωπος της SPD έχω την υποχρέωση να συνεχίσω σε αυτή την οδό για να διαμορφώσουμε αυτό το καινούριο πρόσωπο». Με την δήλωση αυτή, έδειξε πως μάλλον δεν έχει διάθεση να αποχωρήσει από την προεδρία του SPD. Κι όλα αυτά, λίγα μόλις λεπτά μετά την δήλωση της αντιπροέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Η Μανουέλα Σβέζιχ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, δήλωσε πως: Μετά το σημερινό ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του.

«Λάβαμε μία σαφή εντολή από τους ψηφοφόρους να περάσουμε στην αντιπολίτευση», δήλωσε η αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέζιχ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Για μας, ο μεγάλος συνασπισμός τελειώνει σήμερα», πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνει ότι η Καγκελάριος Μέρκελ για να σχηματίσει κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μανουέλα Σβέζιχ δήλωσε επίσης μετά το σημερινό ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.