ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Δ.Αβραμόπουλος: «Περισσότερο ισχυρή Σένγκεν σημαίνει περισσότερο ενιαία και συνεκτική Σένγκεν»

Δ.Αβραμόπουλος: «Περισσότερο ισχυρή Σένγκεν σημαίνει περισσότερο ενιαία και συνεκτική Σένγκεν»

Επίσημη επίσκεψη στην Κροατία πραγματοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντρέι Πλένκοβιτς και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ντάβορ Μποζίνοβιτς, ενώ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο μεταναστευτικό, τη διαχείριση των συνόρων, τη Σένγκεν και τα ζητήματα ασφαλείας.

«Η ουσιαστική πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της μετανάστευσης έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των παράτυπων αφίξεων, καθώς επίσης και τον περιορισμό των δευτερογενών μετακινήσεων κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, χάρη στην επιχειρησιακή δράση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και τα σημαντικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας», είπε ο κ. Αβραμόπουλος και προσέθεσε πως τώρα είναι ώρα για να κινηθούμε προς μια οργανωμένη, νόμιμη μετανάστευση. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από πίεση. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να συνεχιστούν οι μετεγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη σε ανθρώπους που χρήζουν προστασίας προσφέροντάς τους ασφαλείς και νόμιμες διόδους προς την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος παράλληλα υπογράμμισε ότι για τα επόμενα χρόνια έχουν διατεθεί 500 εκατομμύρια ευρώ για επιπλέον 50.000 επανεγκαταστάσεις. «Σε ό,τι αφορά τις μετεγκαταστάσεις και τις επανεγκαταστάσεις, προσβλέπουμε στη συνέχιση των προσπαθειών εκ μέρους της Κροατίας, με πνεύμα αλληλεγγύης. Έχουμε διαθέσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020 μέσω των χρηματοδοτικών ταμείων για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, και προσβλέπω στην αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων χρηματοδοτικών πόρων και από την Κροατία», προσέθεσε συγκεκριμένα ο Έλληνας Επίτροπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Αβραμόπουλος, ακόμα, αναφέρθηκε στις νέες προτάσεις για την ενίσχυση της Σένγκεν που παρουσιάστηκαν προ εβδομάδος, με σκοπό την προσαρμογή, στις τρέχουσες ανάγκες, των κανόνων σχετικά με την επαναφορά προσωρινών εσωτερικών συνοριακών ελέγχων, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες και διαρκείς σοβαρές απειλές κατά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Τόνισε, επίσης, ότι έχουν εισαχθεί διαδικαστικές εγγυήσεις που διασφαλίζουν ότι οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα συνεχίζουν να αποτελούν εξαίρεση και μέτρο έσχατης λύσης, καθώς και ότι εφαρμόζονται αναλογικά και όταν υφίσταται ανάγκη, περιορίζοντας τις συνέπειες στην ελεύθερη μετακίνηση. «Με άλλα λόγια, η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα είναι, και πρέπει να παραμείνει, εξαίρεση», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. «Περισσότερο ισχυρή Σένγκεν σημαίνει περισσότερο ενιαία και συνεκτική Σένγκεν», είπε ο κ. Αβραμόπουλος και εξήρε παράλληλα τις προσπάθειες της Κροατίας σε αυτή την κατεύθυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.