ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θετικός σε μία επίσκεψη στην Τεχεράνη ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν

Θετικός σε μία επίσκεψη στην Τεχεράνη ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Ιράν «την κατάλληλη στιγμή» αποκάλυψε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, επαναλαμβάνοντας τη «διαφωνία» του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο θέμα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στο Ιράν από το 1976.

«Θα πάω, την κατάλληλη στιγμή, για να κάνω αυτόν τον απαιτητικό διάλογο με το Ιράν», απάντησε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση, όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να σκληρύνει την κατάσταση με το Ιράν, αυτό δήλωσε την Παρασκευή. Εγώ του εξήγησα ότι κατά την άποψή μου αυτή είναι μια κακή μέθοδος», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ας δούμε το θέμα της (Βόρειας) Κορέας: διακόψαμε κάθε διαπραγμάτευση με την Κορέα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ξυπνήσαμε λίγα χρόνια μετά με μια Κορέα έτοιμη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε συνομιλήσει την Παρασκευή τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, όπως ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία.

Ο Μακρόν είχε επαναλάβει τη δέσμευση της Γαλλίας στη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τραμπ από την πλευρά του αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι το Ιράν τηρεί την ιστορική συμφωνία του 2015 και έστειλε το θέμα στο Κογκρέσο που έχει το δικαίωμα να επιβάλει και πάλι κυρώσεις στην Τεχεράνη, αν το κρίνει σκόπιμο, μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.