ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ένα Eurogroup… εξαίρεση – Δίχως Β.Σόιμπλε και την Ελλάδα στο προσκήνιο

Ένα Eurogroup… εξαίρεση – Δίχως Β.Σόιμπλε και την Ελλάδα στο προσκήνιο

Αυτή η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχε ως επίκεντρο την Ελλάδα, ενώ ούτε έγινε υπό το αυστηρό ύφος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η ολιγόλεπτη ενημέρωση για την Ελλάδα από τους θεσμούς στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup και ακολουθεί η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των κρατών μελών της Ευρωομάδας τον Δεκέμβριο.

Αρχικά έγινε μια τρίλεπτη εισήγηση από τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί για την πρόοδο που έγινε στην Ελλάδα μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην ανάγκη εύρεσης λύσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Επίσης έκανε και αναφορά και στην αποχή των συμβολαιογράφων, τονίζοντας πως αποτελεί πρόβλημα και πρέπει να λυθεί, για να προχωρήσουν και οι πλειστηριασμοί.

Τέλος εποχής, Eurogroup χωρίς Σόιμπλε

Η σημερινή συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αποτελεί και την πρώτη χωρίς τον εμβληματικό υπουργό της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο αντικατέστησε προσωρινά ο Πίτερ Αλτμάγιερ.

Κύρια θέματα της σημερινής συζήτησης για τους υπουργούς της Ευρωζώνης είναι οι αλλαγές στη λειτουργία της Ευρωζώνης αλλά και τη διαδοχή του Προέδρου Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισήμως δεν υπάρχουν ακόμη υποψήφιοι αλλά είναι κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες πως τα ονόματα που “παίζουν” για τη θέση εμπλέκουν τον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο, τον Σλοβάκο Πέτερ Κάζιμιρ, τον Λουξεμβούργιο Πιερ Γκραμένια, τη Λετονή Ντάνα Ράιζνιετσε – Οζόλα και τον Γάλλο Μπρουνό Λεμέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.