ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Brexit: «Δεν υπάρχουν εύκολα διαζύγια» (βίντεο)

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Brexit: «Δεν υπάρχουν εύκολα διαζύγια» (βίντεο)

Μήνυμα ότι η συμφωνία που συζητείται σήμερα στην ειδική σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για το Brexit είναι η καλύτερη δυνατή έστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την άφιξή του στους χώρους της συνόδου εκφράζοντας την ελπίδα του το βρετανικό κοινοβούλιο να την υπερψηφίσει. Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για το «διαζύγιο» της ΕΕ με τη Βρετανία προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν υπάρχουν απαλά διαζύγια».

«Η ΕΕ δεν θα αλλάξει τις δομικές της θέσεις και ελπίζω ότι το Βρετανικό κοινοβούλιο που είναι σοφό κοινοβούλιο θα επικυρώσει τη συμφωνία» ήταν το τελικό μήνυμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αποκλείσει διάφορα σενάρια μετά την υπογραφή από τους ηγέτες της συμφωνίας για το Brexit. «Όλα θα μπορούσαν να συμβούν, τουλάχιστον τέσσερα πιθανά σενάρια μπορεί να εφαρμοστούν, αλλά εναπόκειται στη βρετανική πλευρά να αποφασίσει ποιο δρόμο θα επιλέξει. Θα μπορούσε να είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα, νέες εκλογές, ένα αίτημα για επαναδιαπραγματεύσεις, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα σενάρια, υπολογίζω.

Στις δικές του δηλώσεις ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ έκανε λόγο για πολύ περίπλοκες και δύσκολες διαπραγματεύσεις προσθέτοντας ότι είναι ώρα για όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Η συμφωνία είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει εμπιστοσύνη και να εδραιωθεί η επόμενη φάση της συνεργασίας» πρόσθεσε ο κ. Μπαρνιέ τονίζοντας ότι ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνουν «σύμμαχοι και φίλοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη σύμφωνη γνώμη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ανακοίνωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κάνοντας λόγο για «μια καλή συμφωνία και για τους δύο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.