ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ντ.Τραμπ: «Το shutdown θα μπορούσε να διευθετηθεί μέσα σε 15 λεπτά»

Ντ.Τραμπ: «Το shutdown θα μπορούσε να διευθετηθεί μέσα σε 15 λεπτά»

Πιέσεις στους Δημοκρατικούς για την άρση της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους (shutdown) προσπαθεί να ασκήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, που προσπαθεί να άρει το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το μεγαλύτερο shutdown στην αμερικανική ιστορία θα μπορούσε να διευθετηθεί «μέσα σε 15 λεπτά», εάν οι Δημοκρατικοί συναινέσουν στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Με μπαράζ αναρτήσεων στο twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ καλούσε τη Δημοκρατική αντιπολίτευση να «επανέλθει στην Ουάσινγκτον» για να θέσει τέρμα σε αυτό που αποκάλεσε «φρικτή ανθρωπιστική κρίση στα νότια σύνορα».

«Οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να επιλύσουν το shutdown σε 15 λεπτά! Καλέστε τον Δημοκρατικό γερουσιαστή ή βουλευτή σας. Πείτε τους να κάνουν τη δουλειά τους! Ανθρωπιστική κρίση», έγραψε στο Twitter.

«Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας στον Λευκό Οίκο»

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις επικρίσεις της Washington Post για την απουσία ενός σχεδίου από την πλευρά του για την επαναλειτουργία της κυβέρνησης. «Πράγματι, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας στον Λευκό Οίκο, μόνο εγώ, και έχω ένα σχέδιο για το shutdown», έγραψε στο twitter, κι ενώ την Παρασκευή είχε πει ότι δεν θέλει «τόσο γρήγορα» να κηρύξει διαδικασία έκτακτης ανάγκης.

Πώς σκέφτεται να χρηματοδοτήσει το τείχος

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Λευκός Οίκος σκέπτεται να ανακατευθύνει κονδύλια για χορήγηση έκτακτης βοήθειας σε διάφορες περιφέρειες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές όπως το Πουέρτο Ρίκο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός συνοριακού φράχτη.

Την ίδια ώρα, οι εργασίες της Γερουσίας έχουν ανασταλεί μέχρι τη Δευτέρα, κι ενώ από πουθενά δεν προκύπτει ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός προς το παρόν.

Όμως, οι συνέπειες του shutdown είναι μεγάλες, καθώς οι 800.000 υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που επηρεάζονται από αυτό δεν πληρώθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις 22 Δεκεμβρίου, οι μισοί από αυτούς, που κρίνονται ως «μη απαραίτητοι», τέθηκαν σε αναγκαστική άδεια, ενώ οι άλλοι μισοί επιτάχθηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.