ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ντ. Τραμπ: Αυτοί τον έχουν προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης

Ντ. Τραμπ: Αυτοί τον έχουν προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης

Δύο Νορβηγοί βουλευτές έχουν προτείνει τον Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμβολή του στις εξελίξεις με την κορεατική χερσόνησο. Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τις φήμες ότι έχει προτείνει κι αυτός τον Αμερικανό πρόεδρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του άξιζε το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά- συμπλήρωσε- δεν θα του το δώσουν. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός του έδωσε το «ωραιότερο αντίγραφο» της πεντασέλιδης επιστολής του προς την Επιτροπή Νόμπελ. Ο Αμπε, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαψεύσει ούτε επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου. Αλλά, πλέον δεν χρειάζεται.

Δύο Νορβηγοί βουλευτές αποκάλυψαν ότι έχουν ήδη προτείνει τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης, για τη συμβολή του στις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο. «Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση και η ένταση έχει πλέον μειωθεί και πολλά οφείλονται στο αντισυμβατικό διπλωματικό στυλ του Τραμπ», δήλωσε ο ένας από αυτούς, ο Περ-Βίλι Αμούντσεν, που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, από το 2016 έως το 2017.

Ο Αμούντσεν έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Νόμπελ με τον βουλευτή Κρίστιαν Τίμπρινγκ- Γκιέντε, τον Ιούνιο, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Τίμπρινγκ-Γκιέντε, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του νορβηγικού κοινοβουλίου, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Αμούντσεν. Διευκρίνισε όμως ότι η βράβευση του Τραμπ θα εξαρτηθεί από το αν οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε μια αξιόπιστη συμφωνία αφοπλισμού, αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υποψηφίους για το Νόμπελ Ειρήνης μπορούν, μεταξύ άλλων να προτείνουν οι βουλευτές και οι κυβερνήσεις, οι αρχηγοί κρατών, οι καθηγητές ιστορίας, κοινωνικών επιστημών και νομικής και οι παλαιότεροι βραβευθέντες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πενταμελής Επιτροπή Νόμπελ της Νορβηγίας, που αποφασίζει ποιος θα τιμηθεί με το βραβείο, δεν κάνει κανένα σχόλιο για τις υποψηφιότητες, αντιθέτως κρατά μυστικά για 50 χρόνια τα ονόματα τόσο των υποψηφίων όσο και εκείνων που τους προτείνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.