«Ξεσκονίστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια» θα έλεγαν παλιά

1η Σεπτεμβρίου 1939: 80 χρόνια μετά την έναρξη του Β΄ΠΠ ο Γερμανός πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη από την Πολωνία

1η Σεπτεμβρίου 1939: 80 χρόνια μετά την έναρξη του Β΄ΠΠ  ο Γερμανός πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη από την Πολωνία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ ζήτησε συγνώμη από τον πολωνικό λαό για την πιο αιματηρή σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια τελετής στην πολωνική πόλη Βέλο, όπου έπεσαν οι πρώτες βόμβες μετά την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, πριν από 80 χρόνια, σύμφωνα με τo AFP.

«Σκύβω το κεφάλι μου μπροστά στα θύματα των επιθέσεων κατά του Βέλο. Σκύβω το κεφάλι μου μπροστά στα θύματα της Πολωνίας από την γερμανική τυραννία. Ζητώ συγνώμη», είπε ο Στάινμάγιερ στα πολωνικά και τα γερμανικά κατά την τελετή.

Σημειώνεται ότι η Πολωνία απαιτεί από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις πάνω από 700 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πάνω από 250 δις ευρώ απαιτεί και η Ελλάδα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.