Μέχρι και τα στρινγκάκια των εθελοντριών θα φωτογραφίζουν στο τέλος...

Απόφαση «σταθμός» στη Σαουδική Αραβία: Ανύπαντρα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου

Απόφαση «σταθμός» στη Σαουδική Αραβία: Ανύπαντρα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Τα ανύπαντρα ξένα ζευγάρια μπορούν πλέον να νοικιάσουν ένα δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι Αρχές του υπερσυντηρητικού βασιλείου, μερικές ημέρες αφότου ανακοινώθηκε πως άρχισαν να εκδίδονται τουριστικές βίζες.

Εγκύκλιος που απευθύνεται στα ξενοδοχειακά ιδρύματα και η οποία δημοσιοποιήθηκε από την Αρχή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς στον λογαριασμό της στο Twitter, επιτρέπει επίσης να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και γυναίκες που είναι μόνες.

Κατά το παρελθόν, τα ζευγάρια που ήθελαν να πάνε στο ξενοδοχείο έπρεπε να αποδεικνύουν πως είναι παντρεμένα.

«Αυτό δεν απαιτείται πλέον από τους τουρίστες», αναφέρεται στην εγκύκλιο, στην οποία προστίθεται πως οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας έχουν επίσης τη δυνατότητα να νοικιάζουν μόνες δωμάτιο ξενοδοχείου με επίδειξη μιας ταυτότητας.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε στις 27 Σεπτεμβρίου πως αρχίζει για πρώτη φορά να χορηγεί τουριστικές βίζες, ανοίγοντας τις πόρτες της στους τουρίστες με στόχο τη διαφοροποίηση των εσόδων της, που προς το παρόν εξαρτώνται πλήρως από το πετρέλαιο.

Μέχρι τώρα, το βασίλειο χορηγούσε βίζα μόνο στους μουσουλμάνους προσκυνητές, τους μετανάστες και, εδώ και λίγο καιρό, στους θεατές αθλητικών συναντήσεων ή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι ένας από τους κύριους άξονες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος «Όραμα 2030» του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, το οποίο έχει στόχο να προετοιμάσει τη μεγαλύτερη αραβική οικονομία για μια μεταπετρελαϊκή εποχή.

Βίζες θα χορηγούνται ηλεκτρονικά καθώς και κατά την άφιξη στο βασίλειο στους πολίτες 49 χωρών, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, οι Αρχές προειδοποίησαν πάντως ότι οι τουρίστες που παραβιάζουν «τη δημόσια αιδώ», κυρίως με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά τους, θα είναι εκτεθειμένοι σε πρόστιμα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.