ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις στην Κούβα με στόχο τον τουρισμό – Θέλουν να αποσύρουν τη στήριξη στο Ν.Μαδούρο

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις στην Κούβα με στόχο τον τουρισμό – Θέλουν να αποσύρουν τη στήριξη στο Ν.Μαδούρο

Νέες κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ εναντίον της Κούβας με στόχο τον τουριστικό τομέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν χθες Παρασκευή τις κυρώσεις τους ενάντια στον ζωτικό τομέα του τουρισμού της Κούβας, περιορίζοντας τη δυνατότητα των εταιρειών στη χώρα να ενοικιάζουν αεροσκάφη.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει τις υπάρχουσες άδειες των αμερικανικών εταιρειών που εκμισθώνουν τα αεροσκάφη τους σε κουβανικές αεροπορικές εταιρείες και ότι θα απορρίψει τυχόν μελλοντικά αιτήματα.

Το μέτρο αυτό ενδέχεται να δυσκολέψει την Κούβα να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση λόγω της ταχείας ανάπτυξης του τουριστικού της τομέα, μιας βασικής πηγής εσόδων για τη χώρα.

Οι ΗΠΑ θέλουν η Κούβα να αποσύρει τη στήριξη στον Μαδούρο

Η Ουάσινγκτον, που έχει επιβάλλει οικονομικό εμπάργκο στην Κούβα από το 1962, κάνει ό,τι μπορεί για να αναγκάσει την Αβάνα να αποσύρει την υποστήριξή της προς την κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν να απομακρύνεται από την εξουσία.

«Αυτή η ενέργεια από το υπουργείο Εμπορίου στέλνει ένα νέο ακόμη σαφές μήνυμα στο καθεστώς της Κούβας – πρέπει να σταματήσουν αμέσως την καταστροφική συμπεριφορά τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Ουάσινγκτον επεκτείνουν επίσης τους περιορισμούς στις εισαγωγές από την Κούβα και των αμερικανικών προϊόντων που μπορούν να πωληθούν στην εγχώρια αγορά.

Η Κούβα καταδικάζει τα μέτρα

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ καταδίκασε στο Twitter τα «επιπλέον μέτρα οικονομικού αποκλεισμού, που αποδεικνύουν την ηθική χρεωκοπία μιας διεθνώς απομονωμένης πολιτικής που προωθεί μια διεφθαρμένη κυβέρνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούνιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αυστηροποιήσει τις κυρώσεις κατά της Κούβας από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, ανακοίνωσε την απαγόρευση στα αμερικανικά κρουαζιερόπλοια να σταματούν στο νησί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.