«Βυθίστηκε» η Βενετία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις (βίντεο – φωτό)

«Βυθίστηκε» η Βενετία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις (βίντεο – φωτό)

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη πλημμυρίδα της τελευταίας πεντηκονταετίας βρίσκεται η Βενετία, με τη στάθμη των υδάτων να φθάνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα το 1,87 μ. λίγο χαμηλότερη από τη χειρότερη πλημμύρα που έζησε η πόλη των Δόγηδων το 1966, όταν το νερό είχε φθάσει τα 194 εκατοστά!

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά μεγάλη πλημμυρίδα. Όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν αυτή την καταστροφή» προειδοποίησε μέσω Twitter o δήμαρχος της Βενετίας, που είχε πλημμυρίσει και πάλι τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Λουίτζι Μπρουνάρο ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απέδωσε στην κλιματική αλλαγή τις πλημμύρες, «μια πληγή που θα αφήσει πίσω της μόνιμη ουλή». Ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένας 78χρονος άνδρας πέθανε από ηλεκτροπληξία καθώς τα νερά πλημμύρισαν το σπίτι του.

«Υδάτινος κόσμος» η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία

Η ιστορική πλατεία του Αγίου Μάρκου «βούλιαξε» με ντόπιους και τουρίστες να περιφέρονται με σωσίβιες λέμβους, όπως φαίνεται και σε πλάνα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Τα νερά εισχώρησαν και στον καθεδρικό -ορόσημο της Βενετίας προκαλώντας ζημιές. «Προσπαθούμε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τη ζημιά», είπε ο επιβλέπων πολιτικός μηχανικός της βασιλικής Πιερπάολο Καμποστρίνι.

Λόγω της πλημμυρίδας έκλεισαν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν νέες βροχοπτώσεις όχι μόνον στη Βενετία, αλλά σε ολόκληρη την Ιταλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στη λιμνοθάλασσα η Βενετία πλήττεται συχνά από πλημμύρες, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Οι Αρχές της πόλης θέλουν εδώ και χρόνια να εγκαταστήσουν ένα σύστημα προστασίας καθώς η άνοδος της στάθμης της θάλασσας προκαλεί ολοένα και συχνότερα πλημμύρες. Αλλά από το 2003 το πρότζεκτ κατασκευής 78 πλωτών τειχών καθυστερεί λόγω υπέρβασης των προβλεπόμενων εξόδων και σκανδάλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.