ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έγγραφο με «100 tips εξοικονόμησης χρημάτων» στην Σύνοδο Κορυφής: Έρχονται «Ηunger Games» για τους πολίτες της ΕΕ

Έγγραφο με «100 tips εξοικονόμησης χρημάτων» στην Σύνοδο Κορυφής: Έρχονται «Ηunger Games» για τους πολίτες της ΕΕ

Ένα έντυπο φαίνεται πως κυκλοφόρησε στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που έχει προκαλέσει πολλούς προβληματισμούς καθώς είχε τίτλο «100 τιπς για εξοικονόμηση χρημάτων» και δεν αφορά κρατικούς προϋπολογισμούς αλλά απλούς πολίτες, εμφανίστηκε, άγνωστο από ποιον, αλλά σίγουρα σχετίζεται με τον μικρό προϋπολογισμό «πείνας» που πιέζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να δοθεί στα 27 μέλη-κράτη.

Το έντυπο αυτό αναγράφει επιγραμματικά 100 τρόπους για να εξοικονομήσει κάποιος χρήματα και κάποιος πριν από 15 χρόνια θα το έβλεπε με χιουμοριστική διάθεση αλλά σήμερα είναι σαφές ότι επιχειρείται να «νομιμοποιηθεί» η εξαθλίωση και η απαξίωση της ιδιωτικής ζωής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, προτρέπει να φοράμε ακόμα και «βρώμικα ρούχα» (τουλάχιστον μέχρι να μας ακολουθάνε οι μύγες) για να κάνουμε οικονομία, σε νερό, σαπούνι και ρεύμα…

Γενικώς οι οδηγίες είναι τύπου «Σκρουτζ Μακ Ντακ» και είναι σαφές πως επειδή η ΕΕ θα περάσει μια περίοδο οικονομικής ανέχειας προσπαθεί με κάποιο τρόπο να προετοιμάσει τις μάζες των πολιτών της ότι θα περάσουν χρόνια ως συμμετέχοντες «ηθοποιοί» σε ταινίες δυστοπικών σεναρίων τύπου «Hunger Games»

Ανάμεσα στις «συμβουλές» του εντύπου, είναι προς τους ενδιαφερόμενους να φτιάχνουν το γεύμα εργασίας από το σπίτι τους, να φτιάχνουν επίσης καφέ από το σπίτι όταν πάνε για δουλειά, να γίνουν… vegeterian, να πίνουν νερό από την βρύση, να μοιράσουν και σε άλλους τους λογαριασμούς τους στο Netflix, να πλένουν τα ρούχα μόνο όταν είναι λερωμένα, να μην αφήνουν αποφάγια και να… κοιμούνται περισσότερο.

Τέτοιες οδηγίες θα μπορούσαν να δοθούν άνετα ένα χρόνο μετά την λήξη του Β’ ΠΠ. Προφανώς η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως άσχημη και οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να λάβουν το «μήνυμα».

Φυσικά αυτά είναι άσχημα νέα και για την Ελλάδα που σε τέτοιες συνθήκες πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει εκτός εάν συμβεί κάτι πολύ θεαματικό.

Πάντως ο μικρός προϋπολογισμός αποδεικνύει πως εν τέλει η Βρετανία είχε δίκιο που ήθελε και πέτυχε να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.