ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Διάγγελμα στους Βρετανούς θα απευθύνει η βασίλισσα Ελισάβετ – Το τέταρτο διάγγελμα στα 68 χρόνια της βασιλείας της

Διάγγελμα στους Βρετανούς θα απευθύνει η βασίλισσα Ελισάβετ – Το τέταρτο διάγγελμα στα 68 χρόνια της βασιλείας της

Διάγγελμα στους Βρετανούς αναμένεται να απευθύνει σήμερα στις 8 το βράδυ (ώρα Αγγλίας) η βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που έχει καταφύγει σε αυτή την κίνηση εν καιρώ ειρήνης.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται αφενός να ευχαριστήσει τους εργαζομένους στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και αφετέρου να απευθύνει έκκληση στους Βρετανούς να δείξουν αυτοπειθαρχία στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Στα τέσσερα λεπτά του μηνύματός της για την ανύψωση του ηθικού των Βρετανών που θα έχει μαγνητοσκοπηθεί στο παλάτι του Ουίνδσορ η βασίλισσα Ελισάβετ θα πει μεταξύ άλλων:

«Ελπίζω στα χρόνια που θα ακολουθήσουν όλοι να μπορούν να νιώθουν υπερήφανοι για το πώς αντέδρασαν στην πρόκληση αυτή. Και όλοι όσοι θα έρθουν μετά από εμάς θα μπορούν να πουν ότι οι Βρετανοί αυτής της γενιάς αποδείχθηκαν τόσο δυνατοί όσο κανείς άλλος βασιζόμενοι στην αυτοπειθαρχία, την αποφασιστικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν ακόμα αυτή χώρα».

Αυτό θα είναι μόλις το τέταρτο διάγγελμα που θα κάνει στα 68 χρόνια της βασιλείας της εκτός προγράμματος η Ελισάβετ – κάθε χρόνο απευθύνει ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα και μια ομιλία για την πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Οι προηγούμενες τρεις φορές ήταν το 1997, μετά τον θάνατο της Νταϊάνας σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, το 1991 κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου και το 2002 ενόψει της κηδείας της βασιλομήτωρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βρετανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πριν να κάνουν την βιντεοσκόπηση ζήτησαν συμβουλή από το Medical Household για να περιορίσουν στο ελάχιστον τον κίνδυνο τόσο για τη βασίλισσα όσο και για οποιονδήποτε άλλο. Την παραγωγή του βίντεο ανέλαβαν τα BBC Studios Events χρησιμοποιώντας ένα δωμάτιο στο παλάτι προκειμένου να διατηρήσουν «την απαραίτητη απόσταση» ανάμεσα στη μονάρχη και τον μοναδικό καμεραμάν στο δωμάτιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.