Κορωνοϊός: Τραγικές εικόνες στη Νέα Υόρκη με ομαδικούς τάφους στο Hart Island (βίντεο)

Κορωνοϊός: Τραγικές εικόνες στη Νέα Υόρκη με ομαδικούς τάφους στο Hart Island (βίντεο)

Ποιος θα το περίμενε ότι στη Νέα Υόρκη κάποτε οι άνθρωποι θα αναγκαζόντουσαν να σκάβουν ομαδικούς τάφους γιατί δεν θα προλάβαιναν να θάψουν τους νεκρούς; Μιλάμε για την πόλη-σύμβολο της παγκόσμιας ισχύος των ΗΠΑ.

Εικόνες που παραπέμπουν σε αναμνήσεις της ανθρωπότητας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι χιλιάδες νεκροί θάβονταν σε ομαδικούς τάφους, λαμβάνουν χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βίντεο από drone «έπιασε» τη στιγμή που συνεργεία σκάβουν ομαδικούς τάφους και τοποθετούν ορισμένα μόνο από τα χιλιάδες θύματα του νέου κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, σε έκταση στο Hart Island.

Είναι τραγικό, διότι το Hart Island, το νεκροταφείο του νησιού στη Νέα Υόρκη, χρησίμευε προκειμένου να ταφούν εκείνοι οι άτυχοι άνθρωποι, που δεν είχαν συγγενείς ή φίλους να φροντίσουν για εκείνους και να τους συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία.

Σήμερα, με τον κόσμο να βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της επιδημίας covid-19 που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός και τη Νέα Υόρκη των εκατομμυρίων κατοίκων, τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει από τα θύματα της πανδημίας και οι άνθρωποι που άφησαν την τελευταία τους πνοή μόνοι σε ένα νοσοκομείο, οδηγούνται σε ομαδικούς τάφους, πάλι μόνοι, σε ειδικό χώρο, εκεί, που άλλοτε οι αμερικανικές αρχές τοποθετούσαν όσους τιμωρήθηκαν με μοναξιά και απομόνωση στη ζωή τους.

Ο εκπρόσωπος της δημαρχίας στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι οι ανάγκες για χώρους ταφής είναι τεράστιες, λόγω των θυμάτων του νέου κορωνοϊού και ότι το Hart Island θα χρησιμεύσει και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ταφούν εκεί πολλά από τα χιλιάδες θύματα της πανδημίας στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, απόδειξη μίας πραγματικότητας που η Νέα Υόρκη, οι ΗΠΑ και πολλές μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, βιώνουν με τον σκληρότερο τρόπο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.