Αναβάλλεται η συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ: Τα «προφητικά» θέματα συζήτησης

Αναβάλλεται η συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ: Τα «προφητικά» θέματα συζήτησης

Η λέσχη Μπίλντεμπεργκ εδώ και 68 χρόνια αποτελεί σημείο συνάντησης και συζήτησης μερικών από τους πιο ισχυρούς άνδρες στον κόσμο, με πολλούς να υποστηρίζουν πως πρόκειται κάτι πολύ παραπάνω από αυτό.

Ενδιαφέρον είναι πως για το 2020 είχαν για θέμα συζήτησης την οικονομική ύφεση, ενώ υπήρχε ανάπτυξη, τουλάχιστον στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου. Τελικά μέσα σε ένα μήνα με τον κορωνοϊό, ήρθαν τα «πάνω-κάτω» και η λέσχη Μπίλντεμπεργκ… επιβεβαιώθηκε.

Με την ολιγόλογη αναφορά “THE MEETING 2020 IS POSTPONED” ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης πως η καθιερωμένη συγκέντρωση που λαμβάνει χώρα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε κάποιο ξενοδοχείο κάθε χρόνο περί τα τέλη Μαϊού με αρχές Ιουνίου, φέτος αναβάλλεται!

Οι εργασίες της 68ης ετήσιας συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με εκατοντάδες προσωπικότητες από δεκάδες χώρες, πολιτικούς, βασιλείς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, οικονομολόγους κλπ δεν θα πραγματοποιηθεί προς το παρόν για φέτος.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1954 στην Ολλανδία, στο ξενοδοχείο Bilderberg, εξού και το όνομα της Λέσχης. Πολλές πηγές υποστηρίζουν ότι η Λέσχη έχει τις ρίζες της στον Πολωνό Γιόζεφ Ρέτινγκερ (φίλος του συγγραφέα Τζόζεφ Κόνραντ), τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Πολ Γκιγιόμ βαν Ζέελαντ και τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Unilever Πολ Ράικενς. Ανήσυχοι για τις εντάσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, σχεδίασαν τη διάσκεψη ώστε να φέρουν πιο κοντά την ελίτ από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Βέβαια στη συνέχεια μετατράπηκε σε κάτι πιο «σκοτεινό»,

Τον Δεκέμβριο η γνωστή ερευνήτρια της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ Cristina Martín Jiménez με αφορμή ένα πρωτοσέλιδο του γνωστού περιοδικού Economist “ξετρύπωσε” τα θέματα της συνεδρίασης της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ το 2020!

Η ίδια σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αφού χαρακτηρίζει τον Economist «ένα από τα κύρια μέσα της Μπίλντερμπεργκ» υποστηρίζει πως το πρωτοσέλιδό του «μας λέει ποια θα είναι τα θέματα του 2020 για τον κόσμο: Τραμπ, Brexit, τεχνητή νοημοσύνη, Τόκιο, Άρης, ο καιρός, η ύφεση, η Ρωσία».

Δεν διευκρινίζει τι εννοεί με το «Τόκιο» και το «καιρός».

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση 30/5-2/6 του 2019 στην ατζέντα της Λέσχης βρέθηκαν:

1. Μια σταθερή στρατηγική τάξη

2. Ποια η συνέχεια για την Ευρώπη;

3. Η κλιματική αλλαγή και η αειφορία

4. Κίνα

5. Ρωσία

6. Το μέλλον του καπιταλισμού

7. Brexit

8. Η Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης

9. Η Οπλοποίηση των Κοινωνικών Μέσων

10. Η σημασία του διαστήματος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

11. Απειλές στον κυβερνοχώρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.