Μετά την Φλόριντα και η Καλιφόρνια επανέρχεται στην κανονικότητα και ανοίγει τις παραλίες και τα καταστήματα

Μετά την Φλόριντα και η Καλιφόρνια επανέρχεται στην κανονικότητα και ανοίγει τις παραλίες και τα καταστήματα

Πολλοί Αμερικανοί αναμένεται να συρρεύσουν σήμερα στις παραλίες, καθώς μια κομητεία της Φλόριντας χαλάρωσε τα μέτρα και η Καλιφόρνια ετοιμάζεται για ένα κύμα καύσωνα, μολονότι χθες καταγράφηκε ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19 στις ΗΠΑ.

Η κομητεία Βολούσια, όπου βρίσκεται η περίφημη Ντεϊτόνα Μπιτς, άνοιξε ορισμένα σημεία των παράκτιων πάρκων της για τα άτομα με ειδικές ανάγκες σήμερα, κάνοντας ένα βήμα για τη σταδιακή άρση των μέτρων. Η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή στέφθηκαν από επιτυχία οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι τοπικές αρχές στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, σχολίασε ο Τζορτζ Ρέκτενγουολντ, ο διαχειριστής της κομητείας, μολονότι συνέκρινε την κατάσταση με το να προσπαθείς να φρενάρεις ένα αυτοκίνητο στον κατήφορο.

«Αρχίζουμε να σηκώνουμε λίγο το πόδι από το φρένο αλλά δεν θέλουμε να γίνει πολύ γρήγορα, επειδή δεν θέλουμε να επιταχύνει εκτός ελέγχου. Αν βρίσκεστε στην παραλία, θα πρέπει να είστε σωματικά δραστήριοι. Μην κάθεστε, μην κάνετε ηλιοθεραπεία, μην αράζετε με το φορητό ψυγείο σας» προέτρεψε τους κατοίκους.

Στην Καλιφόρνια, η ζέστη οδήγησε χθες χιλιάδες ανθρώπους στις ανοιχτές παραλίες Νιούπορτ Μπιτς και Χάντινγκτον Μπιτς, παρά τις εντολές που έχουν δοθεί στους κατοίκους όλης της Πολιτείας να μείνουν στα σπίτια τους. Μεγάλα πλήθη αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν και σήμερα. Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ έκανε έκκληση σε όσους πάνε στις παραλίες να τηρούν τουλάχιστον τις αποστάσεις.

Η Τζόρτζια, η Οκλαχόμα και ορισμένες άλλες Πολιτείες έχουν κάνει διστακτικά βήματα για να επανεκκινήσουν την οικονομία τους, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι ενδέχεται να υπάρξει αναζωπύρωση της επιδημίας και να προκληθούν νέοι θάνατοι.

Ο Θίο Γουόκερ, ιδιοκτήτης ενός στούντιο τατουάζ στην Ατλάντα, είπε ότι ρώτησε τους καλλιτέχνες συνεργάτες του αν θέλουν να ξεκινήσουν ξανά τη δουλειά και εκείνοι ψήφισαν ναι. Τους παρέχει προστατευτικό εξοπλισμό και θα επαναλειτουργήσει από σήμερα το κατάστημά του, μετά από μια «δοκιμαστική» πρώτη ημέρα χθες, αν και αναγκάστηκε να διώξει κάποιους πελάτες που ήθελαν να μπουν ομαδικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα μας άρεσε απλώς να περιμένουμε στο σπίτι μέχρι να τελειώσουν όλα, όμως δυστυχώς οι λογαριασμοί δεν περιμένουν και δεν θέλω οι καλλιτέχνες μου να υποφέρουν άλλο. Όλοι μας αποφασίσαμε ότι ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε στη δουλειά», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.