ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Σιγκαπούρη: Τα ρομπότ εξασφαλίζουν την απόσταση μεταξύ των εργαζομένων (βίντεο)

Σιγκαπούρη: Τα ρομπότ εξασφαλίζουν την απόσταση μεταξύ των εργαζομένων (βίντεο)

Η αστυνομία στη Σιγκαπούρη, αναπτύσσει αυτόνομα ρομπότ σε χώρο εργαζομένων για περιπολία, εξασφαλίζοντας την ασφαλή απόσταση που απαιτεί ο καιρός της πανδημίας.

Αυτόνομα ρομπότ της αστυνομίας αναπτύσσονται σε χώρο εργασίας, αποτελούμενο από ξένους εργαζομένους στο ανατολικό τμήμα της Σιγκαπούρης ώστε να περιπολούν τις εγκαταστάσεις και να διασφαλίζουν ότι οι κάτοικοι εκεί συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς αποστάσεως.

Πρόκειται για δύο αυτόνομα ρομπότ πολλαπλών χρήσεων, ή αλλιώς Matar.

Τα ρομπότ είχαν προηγουμένως αναπτυχθεί σε κυβερνητική εγκατάσταση καραντίνας από τα μέσα Απριλίου.

Οι λειτουργίες τους, όπως οι κάμερες και τα ηχεία, μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση από κάποιον χειριστή σε ένα κέντρο εντολών.

Μπορούν να σταλούν για να παρακολουθήσουν συμβάντα δεύτερης κατηγορίας, μειώνοντας την ανάγκη για στελέχη της αστυνομίας να βρίσκονται κοντά σε άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα.

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (στον κοιτώνα). Μερικές φορές, όταν αναμένουν ουρά για φαγητό, δεν συμμορφώνονται με τα ασφαλή μέτρα απόστασης. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε απλά να τους δώσετε μια λεκτική υπενθύμιση στο Matar, ανέφερε αστυνομικός.

«Το ρομπότ παίζει επίσης αποτρεπτικό ρόλο», είπε, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι τείνουν γενικά να ακολουθούν τα μέτρα ασφαλούς απόστασης μόλις δουν το ρομπότ να περιπολεί.

Μπορεί να πλοηγηθεί αυτόνομα και διαθέτει κάμερα 360 μοιρών, η οποία καλύπτει τυχόν τυφλά σημεία κατά τη διάρκεια περιπολιών. Το ρομπότ μπορεί επίσης να αποφύγει στατικά και κινούμενα εμπόδια στην πορεία του.

Οι εγγραφές βίντεο και ήχου τροφοδοτούνται στο κέντρο εντολών, όπου ένας χειριστής μπορεί να το δει ζωντανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δύο ρομπότ στον κοιτώνα μπορούν να λειτουργούν το καθένα για έως και τέσσερις ώρες, ανάλογα με τις χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, και περιστρέφονται έτσι, ώστε το ένα να βρίσκεται πάντα σε περιπολία ενώ το άλλο φορτίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.