ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θρήνος στη Μιανμάρ: 171 πτώματα έχουν ανασυρθεί ήδη από το ορυχείο που κατέρρευσε (βίντεο)

Θρήνος στη Μιανμάρ: 171 πτώματα έχουν ανασυρθεί ήδη από το ορυχείο που κατέρρευσε (βίντεο)

Περισσότεροι από 170 είναι οι νεκροί από τη γιγαντιαία κατολίσθηση λάσπης σε ορυχείο νεφρίτη στη βόρεια Μιανμάρ, σε μία από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζεται, αν και οι ελπίδες είναι λιγοστές. Εξάλλου, ακόμα υπάρχουν πτώματα που επιπλέον στο νερό και δεν έχουν μπορέσει μέχρι στιγμής να τα βγάλουν. Έως τώρα έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί 171 εργάτες κι άλλοι 54 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, τραυματίες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν μετανάστες που αναζητούσαν την τύχη τους στην πλούσια σε κοιτάσματα νεφρίτη περιοχή Χπακάντ της πολιτείας Καχίν και σκοτώθηκαν όταν τεράστιοι βράχοι έπεσαν σε λίμνη, προκαλώντας αλλεπάλληλα κύματα λάσπης. Μόλις 77 άνθρωποι, που ενταφιάστηκαν την Παρασκευή (03/07), έχουν ταυτοποιηθεί. Εθελοντές μετέφεραν φέρετρα από κόντρα πλακέ και τα τοποθέτησαν σε μαζικό τάφο που ανοίχθηκε κοντά στο ορυχείο, ωστόσο η ταυτότητα πολλών άλλων νεκρών παραμένει άγνωστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.