ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μάλτα: Αίτηση για διαβατήριο μόνο αν ζήσεις πρώτα στη χώρα

Μάλτα: Αίτηση για διαβατήριο μόνο αν ζήσεις πρώτα στη χώρα

Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει διαβατήριο της Μάλτας θα πρέπει πρώτα να ζήσει στη χώρα για ένα χρόνο προτού του επιτραπεί να υποβάλει αίτηση για υπηκοότητα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Σε ενημέρωση προς τα ΜΜΕ ο Κοινοβουλευτικός Γραμματέας για θέματα Ιθαγένειας Alex Muscat δήλωσε ότι οι νέοι κανονισμοί, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, θα καταργήσουν τη δυνατότητα των ατόμων να υποβάλλουν αίτηση για υπηκοότητα χωρίς πρώτα να ήταν κάτοικοι της χώρας.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, οι αιτούντες που επενδύουν 750.000 ευρώ, αντί 650.000 ευρώ βάσει των προηγούμενων κανόνων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπηκοότητα μετά τη διαμονή τους στη Μάλτα για ένα έτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υποψήφιοι που επενδύουν 600.000 ευρώ θα πρέπει να περάσουν τρία χρόνια στη Μάλτα πριν υποβάλουν για αίτηση για διαβατήριο.

Η ελάχιστη αξία του ακινήτου που πρέπει να αποκτηθεί θα διπλασιαστεί σε 700.000 ευρώ από 350.000 ευρώ. Απαιτείται επίσης φιλανθρωπική δωρεά 10.000 ευρώ. Έως 400 αιτήσεις υπηκοότητας θα εγκρίνονται ετησίως και το νέο πρόγραμμα θα περιοριστεί στις 1.500 πολιτογραφήσεις.

Οι αλλαγές θα αποτελέσουν μέρος ενός ανανεωμένου προγράμματος ιθαγένειας το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μόλις το τρέχον Πρόγραμμα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.