ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π. Σάντσεθ για Ταμείο Ανάκαμψης: «Αν καθυστερήσουμε με τη συμφωνία, τότε πηγαίνει πίσω και η ανάκαμψη από τον κορωνοϊό»

Π. Σάντσεθ για Ταμείο Ανάκαμψης: «Αν καθυστερήσουμε με τη συμφωνία, τότε πηγαίνει πίσω και η ανάκαμψη από τον κορωνοϊό»

Ο Πέδρο Σάντσεθ πραγματοποίησε συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή το Ταμείο Ανάκαμψης και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χτίστηκε στη βάση των βέτο αλλά στη διάθεση και την προθυμία για διάλογο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ισπανός πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη για «γρήγορη συμφωνία» στο θέμα του Ταμείου, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος στάθηκε στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των ηγετών της Ένωσης.

«Υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις, ωστόσο είναι κοινή παραδοχή πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση και οφείλουμε να δράσουμε. Πρέπει να λάβουμε το μάθημα της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία δεν έχει τελειώσει και επιθυμούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία, το συντομότερο δυνατό. Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει την Παρασκευή ή το Σάββατο, όμως ο χρόνος μας πιέζει. Εμείς, σαν Γερμανία, επιθυμούμε να καταλήξουμε γρήγορα σε συμφωνία» σημείωσε η Μέρκελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε πως «η πανδημία μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και μας έδωσε αρκετά μαθήματα. Δοκίμασε σκληρά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συστήματα υγείας, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν. Είμαστε δεσμευμένοι να καταλήξουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η Ένωση δεν χτίστηκε στη βάση των βέτο, αλλά στη διάθεση και την προθυμία για διάλογο. Και αυτό πρέπει να γίνει στην προσεχή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών. Αν καθυστερήσουμε με τη συμφωνία, τότε καθυστερούμε και την ανάκαμψη από τον κορωνοϊό. Κι αν καθυστερήσουμε την ανάκαμψη, θα παρατείνουμε την κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.