Αυτό το ζευγάρι ζει σε ένα βαν μαζί με τα δύο παιδιά και τον σκύλο τους (φωτό)

Αυτό το ζευγάρι ζει σε ένα βαν μαζί με τα δύο παιδιά και τον σκύλο τους (φωτό)

Η δουλειά του ζευγαριού απαιτούσε να βρίσκονται διαρκώς σε ταξίδια από πολιτεία σε πολιτεία διαρκώς. Πριν από τρία χρόνια πήραν την απόφαση να φέρουν την όλη κατάσταση στα μέτρα τους.

Αγόρασαν ένα Ford Transit του 2016 και το μετέτρεψαν σε κινούμενο σπίτι. Και στη συνέχεια πούλησαν το αυτοκίνητό τους και νοίκιασαν το σπίτι τους.

Τα τελευταία τρία χρόνια ζουν με τα δυο παιδιά τους και τον σκύλο τους σε αυτό το βαν, σε ένα χώρο που δεν ξεπερνά τα 7,5 τμ. και τον οποίο έχουν μετατρέψει, έστω υποτυπωδώς, σε σπίτι.

Η Εβερλι είναι 6 ετών, ο γιος τους Ατλας μόλις 6 μηνών και το… μεγαλύτερο παιδί τους -όπως λένε χαριτολογώντας- ο σκύλος τους η Μπιρό, έιναι 11 ετών.
«Είχαμε ταξιδέψει και στις 48 πολιτείες με αυτοκίνητο και ακολούθως πήγαμε και με το βαν μας. Και στη συνέχεια, το περασμένο καλοκαίρι, πήγαμε και στην Αλάσκα», ανέφερε ο Μαρς.

«Εχουμε μια μικρή σκάλα που και βοηθά την Εβερλι να ανέβει στο κρεβάτι της και λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για τα παιδικά παιχνίδια», εξηγεί η Ασλεϊ διατυπώνοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή για να ζήσει μια οικογένεια σε τόσο μικρό χώρο πρέπει να εκμεταλλευτεί έξυπνα κάθε ίντζα αυτού.

Η κουζίνα και το σαλόνι καταλαμβάνουν το μπροστινό μέρος του βαν. Εχουν μια μονή εστία μαγειρέματος την οποία βγάζουν μόνο όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν δείχνοντας ότι για να κερδίσεις χώρο πρέπει να είσαι και εφευρετικός και ελαστικός με τα πάντα. Φυσικά, το βαν διαθέτει μια μικρή τουαλέτα στο πίσω μέρος, πίσω από ενα συρόμενο καθρέφτη.

Δεν έχουν όμως, ντους. «Εχουμε εξωτερικό ντους και το νερό ζεσταίνεται με ένα μικρό φωτοβολταϊκό». Και το ζευγάρι λύνει το πρόβλημα του ντους με το να επισκέπτονται γυμναστήρια που συναντούν με μόνο σκοπό να κάνουν το… ντουσάκι τους! Και φυσικά οτιδήποτε βρίσκεται σε αυτό τον μικροσκοπικό χώρο έχει πολλαπλές χρήσεις και είναι πολυμορφικό.

Καθίσματα πέφτουν για να δημιουργήσουν χώρο, ένα μίνι… μπαλκόνι κρύβεται κάτω από το πάτωμα και βγαίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν κλπ.

Οπως εξηγεί το ζευγάρι πληρώνουν μεγάλους λογαριασμούς σε φυσικό αέριο, αλλά το ενοίκιο που λαμβάνουν από το σπίτι τους τούς βοηθά να τα βγάλουν πέρα. Πρόσφατα το ζευγάρι αγόρασε μια έκταση στο Κολοράντό, στην οποία σκοπεύει να φτιάξει ένα δεντρόσπιτο για να το κάνει βάση του και άλλα μικρότερα οικήματα για να μπορεί να τα νοικιάζει.

https://www.instagram.com/p/BzM4HEMFao2/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CAgZ-Y1pqDR/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Br2rIkbBS6j/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BgOmIH7nCf-/?utm_source=ig_embed

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.