ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Δήμαρχος Λαμπεντούζα: «Βοήθεια – Αδύνατο να διαχειριστούμε τόσες αφίξεις παράνομων μεταναστών»

Δήμαρχος Λαμπεντούζα: «Βοήθεια – Αδύνατο να διαχειριστούμε τόσες αφίξεις παράνομων μεταναστών»

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τοτό Μαρτέλο έκανε ανοιχτό κάλεσμα προς την κυβέρνηση Κόντε να κηρύξει το νησί σε έκτακτη ανάγκη λόγω των χιλιάδων παράνομων μεταναστών που έφτασαν εκεί, καθώς δεν είναι δυνατή η διαχείριση τόσο μεγάλης πίεσης.

Στο κέντρο προσωρινής παραμονής παράνομων μεταναστών βρίσκονται – σήμερα – συνολικά περίπου χίλιοι παράνομοι μετανάστες, ενώ η χωρητικότητά, επισήμως, δεν ξεπερνά τους εκατό.

Τις τελευταίες ημέρες αφίχθησαν στο μικρό αυτό ιταλικό νησί εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες από την Τυνησία, με πολύ μικρά πλεούμενα. Μόνο την περασμένη νύχτα, έφτασαν διακόσιοι τρεις άνθρωποι, που επέβαιναν σε επτά μικρά αλιευτικά σκάφη. Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να τους μεταφέρει σε μεγαλύτερα κέντρα, στη Σικελία, αλλά στο μεταξύ καταγράφονται νέες αφίξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι παράνομοι μετανάστες υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Όπως μεταδίδουν, όμως, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, λόγω της υπερβολικής πίεσης που δέχεται η Λαμπεντούζα, οι αστυνομικοί σήμερα δυσκολεύονται να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των αφιχθέντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.