Πρόκειται για τη Nέα Ζηλανδία, των 5 εκατ. κατοίκων που έχει επιστρέψει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς, την ώρα που παγκοσμίως οι περιπτώσεις μόλυνσης ξεπερνούν τα 19,6 εκατ. και οι θάνατοι τους 726.000.

Οι τοπικές αρχές, πάντως, ανησυχούν γιατί ο κόσμος αρνείται τώρα να υποβληθεί σε τεστ, δεν χρησιμοποιεί τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών, ενώ αγνοούν και τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Όπως γράφει ο Guardian, η Νέα Ζηλανδία έχει 23 ενεργά κρούσματα που έχουν απομονωθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις και 1.219 κρούσματα συνολικά μέχρι τώρα.

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής Υγείας, δρ Ασλεϊ Μπλούμφιλντ, «το να πετύχουμε 100 ημέρες χωρίς μετάδοση είναι σημαντικό, ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

«Είδαμε πόσο γρήγορα μεταδίδεται (ο ιός) σε άλλες χώρες και ότι εξαπλώνεται σε μέρη που προηγουμένως ήταν υπό έλεγχο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εντοπίσουμε γρήγορα μελλοντικά κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία».

Στη γειτονική Αυστραλία, η πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών μέχρι τώρα. Η Μελβούρνη είναι σε lockdown επιπέδου 4. Ο δήμαρχος της Βικτόρια ανακοίνωσε ότι 17 άτομα πέθαναν στην πολιτεία το τελευταίο 24ωρο. Δέκα εξ αυτών συνέβησαν σε δομές ηλικιωμένων, ενώ ανακοινώθηκαν 394 νέα κρούσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σημερινά νούμερα ξεπερνούν εκείνα της προηγούμενης φονικότερης μέρας (της περασμένης Τετάρτης) όταν η Βικτόρια είχε 15 θανάτους, μεταξύ τους ενός 30χρονου. Το Σάββατο τη ζωή τους έχασε και ένας δεύτερος άνδρας 30 ετών.