ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

HΠΑ: O ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων ετών στην Βόρεια Καρολίνα – 5,1 ρίχτερ

HΠΑ: O ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων ετών στην Βόρεια Καρολίνα – 5,1 ρίχτερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 ρίχτερ ταρακούνησε την Κυριακή τη Βόρεια Καρολίνα, ένα σπάνιο γεγονός σε αυτήν την πολιτεία στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, χωρίς ιδιαίτερες ζημιές.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο USGS διευκρίνισε πως ο σεισμός σημειώθηκε στις 08.07 τοπική ώρα, σε εστιακό βάθος 3,7 χλμ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σπάρτη, στα Απαλάχια Όρη.

«Οι μεγάλοι σεισμοί είναι σχετικά σπάνιοι σε αυτήν την περιοχή», υπογραμμίζει το USGS.

«Στον 20ο αιώνα, μονάχα ένας σεισμός μεγέθους άνω των 5 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 100 χλμ από την περιοχή αυτή, στο Όρος Σμόκεϊ, το 1916. Όταν άρχισε ο σεισμός, έμοιαζε σαν να έπεσε κεραυνός και κατόπιν κουνιόμασταν για 3 λεπτά», είπε η Έμιλι Παφ, μια κάτοικος της πόλης Τρέιφιλ. Ήταν πολύ έντονο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος της Σπάρτης Ουές Μπρίνεγκαρ ανέφερε, σε δηλώσεις του σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με σοβαρά τραυματίες ή σημαντικές υλικές ζημιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.